Fransız okulunda 'çıplak resim' krizi: Öğretmenler boykotta

Jacques-Cartier ortaokulunda 17'nci yüzyıldan kalma bir resmi gösteren öğretmen, velilerden tehditler aldığını söyledi. Eğitim Bakanı, disiplin soruşturması başlatıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın Issou kentinde, sınıfta bir Rönesans tablosu gösteren öğretmen 'İslamofobi' suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Jacques-Cartier ortaokulunda, İtalyan ressam Giuseppe Cesari'nin 17'nci yüzyılda resmettiği 'Diana ve Actaeon' adlı eserini işleyen öğretmen, Müslüman öğrencilerin velilerinden tehditler aldığını bildirdi. 

DERSLERE GİRMİYORLAR

Sınıfta yer alan bir öğrencinin velisi, okul müdürüne e-posta göndererek oğlunun tartışma sırasında konuşmasının engellendiğini ve şikayette bulunacağını söyledi. 'Tablo' krizinin ardından öğretmenler, pazartesi günü derslere girmeyeceklerini duyurdu. 

Ortaokul okul öğretmenleri sendikası Snes-FSU Genel Sekreteri Sophie Venetitay, Müslüman öğrencilere ırkçı sözler söylediğine dair asılsız iddiaların daha sonra sosyal medyada dolaşmasının eğitimcinin hedef alınabileceği korkusunu artırdığını bildirdi. Venetitay, 'bazı öğrencilerin tabloya bakmayı reddettiğini' de aktardı. 

DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

Eğitim Bakanı Gabriel Attal ise, 'bu duruma sebep olan' üç öğrenci hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını söyledi. Öğrencilerin sanat eserlerine bakmayı reddetmelerini 'asla kabul etmeyeceğini' dile getiren Attal, "Fransa'da okulların görevi cumhuriyetçiler yetiştirmektir" dedi.

'Diana ve Actaeon' adlı eser, Paris'teki Louvre Müzesi'nde sergileniyor. (DIŞ HABERLER)