Fransız dergisi: Macron, İngiltere Başbakanı Johnson'a 'palyaço' dedi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, özel bir diyaloğu sırasında İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a "palyaço" dediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da yayınlanan Le Canard enchaine dergisi Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İngiltere Başbakanı Johnson için sık sık "bir görgüsüzün davranışlarına sahip olduğunu söylediği" bilgisini de verdi.

Haber, Macron'un geçen hafta Manş Denizi'nde bir mülteci botunun batmasından sonraki telefon görüşmesinden sonra, Johnson'ın sergilediği davranışlardan şikayet etmesinin ardından yayımlandı.

Fransız lider, Johnson'ın Manş Denizi'nden mülteci geçişleri konusunda beş maddelik bir plan öneren mektubunu Twitter'da paylaşması nedeniyle öfkelenmişti.

Macron, "İki gün önce Başbakan Johnson ile ciddi bir şekilde görüşmüştüm. Ben kendi adıma, tüm ülkeler ve liderlerle yaptığım gibi böyle yapmaya devam edeceğim. Ciddi olmadıklarında kullandıkları yöntemlere şaşırdım. Bu konularda bir liderden diğerine iletişimi tweet'lerle ve kamuoyuna açıkladığımız mektuplarla kurmuyoruz" demişti. (Kaynak: BBC Türkçe)