Fransa'da Sosyalist Parti resmi olarak sol ittifakta

Fransa'da 12 Haziran'da yapılacak parlamento seçimleri öncesi kurulan sol ittifak şekilleniyor. Sosyalist Parti, LFI çağrısıyla kurulan ittifaka resmi olarak katıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da 12 ve 19 Haziran tarihlerinde düzenlenecek parlamento seçimleri için kurulan sol ittifak Sosyal ve Ekolojik Yeni Halk Birliği'ne (Nupes) Sosyalist Parti (PS) resmi olarak katıldı.

Jean-Luc Melenchon liderliğindeki Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi (LFİ) ile bu hafta prensipte anlaşan PS'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada da PS Ulusal Konseyi'nden çıkan kararla partinin ittifaka resmi olarak katıldığı duyuruldu.

France 24, dün akşam yapılan oylamanın sonuçlarına yer verdi. PS Ulusal Konseyi'nde yapılan oylamada, PS'nin ittifaka katılması 101 "hayır" oyuna karşı 167 "evet" oyuyla onaylanırken 24 konsey üyesinin ise çekimser oy kullandığı belirtildi. Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande döneminde başbakan olan Bernard Cazeneuve ise ittifak kararından ötürü PS'den ayrıldığını açıkladı. 

Nupes ittifakı için LFI, önce Yeşiller Partisi (EEVL) ardından bu hafta Fransız Komünist Partisi (PCF) ile prensipte anlaştığını duyurmuştu. Ulusal Meclis'te görev yapacak 577 milletvekilinin belirleneceği seçimde, LFI'nin yaklaşık 350 milletvekili adayı sunacağı belirtiliyor. Yeşiller'den 100, PS'den 70, PCF'den 50 kişinin milletvekili adayı olacağı da iddialar arasında. (DIŞ HABERLER)