Fransa'da polis hakkında açılan 'ırk temelli fişleme' davası reddedildi

Fransa'da en yüksek idare mahkemesi, polis hakkında 'ırk temelli fişleme' iddiasıyla devlete açılan toplu davayı reddetti.

Nael M.'nin ölümünün ardından kendisi adına bırakılan not ve çiçekler.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da polisin ırk temelli fişleme yapmasını engellemediği gerekçesiyle devlete açılan toplu dava ülkenin en yüksek idare mahkemesi tarafından reddedildi. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, başvuruyu inceleyen Fransa'nın en yüksek idare mahkemesi, 11 Ekim Çarşamba günü verdiği kararda, 'kamu politikasını yeniden tanımlamanın hakimlerin görevi olmadığını' ifade ederek 'ayrımcılık bir sorun olsa da söz konusu sorunun sistematik olmadığına' hükmetti.

'POLİS KİMİ DURDURACAĞINA KARAR VERİRKEN AYRIMCILIK YAPIYOR'

Devlete dava açan altı insan hakları örgütü, polisin rutin devriyeleri sırasında kimleri durduracaklarıyla ilgili karar verirken özellikle genç Arap ve Siyah erkeklere ayrımcılık yaptığını ifade etmiş ve somut reformlar yapılması talebinde bulunmuştu.

Ülkede son olarak başkent Paris'te haziran ayında 17 yaşındaki Nael M.'nin polis tarafından vurularak öldürülmesi sonrası ülkede geniş çaplı protestolar düzenlenmişti. (DIŞ HABERLER)