Fransa'da okulda bıçaklı saldırı: 1 kişi hayatını kaybetti

Fransa'nın kuzeyindeki Arras kentindeki bir okulda bıçaklı saldırı düzenlendi. Polis, saldırıda bir öğretmenin hayatını kaybettiğini doğruladı. Cumhurbaşkanı Macron'un Arras'a gittiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın kuzeyindeki bir okulda yaşanan bıçaklı saldırıda bir öğretmenin hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralı olduğu açıklandı.

Reuters'ın BFM TV'den aktardığına göre, bıçaklı saldırı, ülkenin kuzeyindeki Arras kentinde meydana geldi. Okuldaki saldırıda bir öğretmenin hayatını kaybettiği polis tarafından da doğrulanırken, çok sayıda kişinin yaralı olduğu bildirildi.

POLİS OKULDA OPERASYON BAŞLATTI: MACRON ARRAS'A GİDİYOR

Yerel polis de Arras'ta bir bıçaklı saldırı yaşandığını teyit etti. Bölge yetkilileri, saldırganın gözaltına alındığını açıkladı. Basına yansıyan bazı haberlerde saldırganın 'Allahu Ekber' diye bağırdığı iddia edilirken, polis bu iddiaları teyit edemedi. 

BFM TV, polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde, saldırganın 20 yaşlarındaki eski bir öğrenci olduğunu ve erkek kardeşinin de gözaltına alındığını bildirdi. Saldırıda ölen kişinin Fransızca öğretmeni olduğu, beden eğitimi öğretmeninin de yaralandığı aktarıldı.

Fransa İçişler Bakanı Gerald Darmanin polisin okulda operasyon başlattığını belirtirken, Reuters, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un saldırının yaşandığı kente doğru yola çıktığını bildirdi. (DIŞ HABERLER)