Fransa'da Louis Vuitton binasında eylem: 'Macron, para bulmak istiyorsa buraya gelsin'

Fransa'da 12'inci kez kitlesel grevler için sokağa çıkan ve emeklilik düzenlemesini protesto eden eylemciler, Louis Vuitton markasının çatı şirketi LVMH’nin genel merkezini bastı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da protestocular, emeklilik yaşını 62'den 64'e yükselten ve hükümet tarafından meclis baypas edilerek geçirilen düzenlemenin geleceğini belirleyecek Anayasa Mahkemesi kararı öncesi kitlesel grevler için 12'inci kez sokağa çıktı. Eylemciler, başkent Paris'te Louis Vuitton markasının çatı şirketi LVMH’nin genel merkezini bastı.

Demiryolu sendikası SUD-rail'in Fabien Villedieu, LVMH binasının önünde CNN'e yaptığı açıklamada, “Macron emeklilik sistemini finanse etmek için para bulmak istiyorsa, onu bulmak için buraya gelsin” dedi. LVMH’nin CEO’su Bernard Arnault, Aralık 2022'de 'dünyanın en zengin insanı' unvanını almıştı.

MAHKEME ÖNÜNE ÇÖP DÖKTÜLER

Öte yandan, düzenlemeye karşı çıkan göstericiler sabah Anayasa Mahkemesi önüne çöp döktü. Mahkeme yarın, reformun anayasaya uygun olup olmadığına ilişkin kararını açıklayacak.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, cumartesi sabahına kadar Anayasa Mahkemesi etrafında gösterileri yasaklaması için Paris Emniyet Müdürlüğü'ne talimat verdi. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basına açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, 'ülkedeki tansiyonu düşürmek istediklerini' belirtti. (DIŞ HABERLER)