Fransa'da eşini öldürüp yakan erkeğe 25 yıl hapis

Fransa'da eşi için kayıp ihbarında bulunup ailesiyle basın toplantıları düzenleyen, üç ay sonra ise cinayeti kendisinin işlediğini itiraf eden Jonathann Daval 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Alexia Daval'ın cansız bedeni, 2017 yılında kısmen yanmış halde bulunmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'yı 2017 yılında şoke eden cinayet davasında karar açıklandı. Eşini öldürüp vücudunu yakan Jonathann Daval, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Cinayet Ekim 2017'de, ülkenin kuzey doğusundaki Gray kasabasında işlendi. Jonathann Daval önce, bankacı eşi Alexia Daval için kayıp ihbarında bulunsu. Polisi arayarak, Alexia Daval'ın koşuya çıktığını ve sonrasında dönmediğini bildirdi. Gözü yaşlı bir şekilde, eşinin ailesiyle birlikte basın toplantılarına da katıldı.

29 yaşındaki Alexia Daval'ın cansız bedeni ise kayıp ihbarından iki gün sonra ormanlık bir alanda, normal koşu rotasının epey uzağında, kısmen yanmış ve üzeri dallarla kaplı halde bulundu. Cinayet Fransa'yı ayağa kaldırdı; Gray kasabasında 10 bin kişi Alexia için yürürken, kadınlar ülke çapında onu onurlandırmak için sembolik koşular düzenledi.

Cinayet soruşturmasında ise işler beklenmedik bir hal aldı. Jonathann Daval, üç ay sonra eşini döverek ve boğarak öldürdüğünü itiraf etti. Cesedi yaktığını başta reddetse de, bunu da geçen yıl kabul etti. Soruşturma sırasında da hikayesini birkaç kez değiştirdi.

Daval, mahkeme salonunda 25 yıllık hapis cezası açıklanırken tepki göstermedi. Fransız ajansı AFP'ye göre, cezasının açıklanması öncesinde ise eşinin ailesine dönerek 'Özür dilerim' dedi. Alexia’nın annesi Isabelle Fouillot, duruşmanın ardından basına yaptığı açıklamada "Bu çok iyi bir karar, tam da umduğum gibi. Bu sayede yeni bir sayfa açabileceğiz" dedi.

Savunma avukatı Ornella Spatafora ise kararı temyize götürmeyeceklerini söyledi. (DIŞ HABERLER)