Fransa'da bomba ihbarları: 18 gözaltı, 22 soruşturma

Fransa Adalet Bakanı, ülkede son dönemde artan asılsız bomba ihbarlarıyla ilgili 22 soruşturma başlatıldığını söyledi. İçişleri Bakanlığı'na göre, 18 kişi bu kapsamda gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, aralarında Versay Sarayı, Louvre Müzesi ve havalimanlarının da olduğu kamusal alanlara ilişkin son dönemde artış gösteren bomba ihbarları hakkında açıklamada bulundu. Bakan Dupond-Moretti, asılsız bomba ihbarlarıyla ilgili olarak 22 soruşturma başlatıldığı bilgisini verdi.

'İHBARLARI YAPANLAR ARASINDA SORUMSUZ ÇOCUKLAR DA VAR'

AA'nın aktardığına göre, Dupond-Moretti konuk olduğu Fransız RTL radyosunda son günlerde okul, müze, havalimanı gibi kamusal alanlarda artan sahte bomba ihbarlarına ilişkin açıklama yaptı. Dupond-Moretti, sahte bomba ihbarları kapsamında açılan 22 soruşturmanın devam ettiğini, söz konusu ihbarları durdurmak gerektiğini ifade etti.

Bu ihbarları yapanlar arasında 'sorumsuz çocukların' da olduğunu aktaran Dupond-Moretti, sahte bomba ihbarlarının maddi faturasını çocukların ebeveynlerinin üstleneceğini belirtti.

18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Fransa'da son günlerde çok sayıda okul, havalimanı ve müze sahte bomba ihbarları nedeniyle tahliye edilirken, Versay Sarayı bu hafta aynı gerekçeyle dört kez boşatılmıştı.

Fransa'nın BFMTV kanalına konuk olan İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, sahte bomba ihbarlarıyla ilgili son 48 saate 18 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Darmanin, çoğunluğu reşit olmayan bu kişilerin hakim karşısına çıkarıldığını ifade ederek, diğer ihbarlarının faillerini aramaya devam ettiklerini kaydetti. (DIŞ HABERLER)