Fransa'da Boğaziçi Üniversitesi'ne destek bildirisine STK, sendika ve partilerden destek

Fransa'da Türkiyeli Yurttaşlar Meclisi'nin, Boğaziçi Üniversitesi öğrenciler ve akademisyenlerin eylemlerine destek için hazırladığı bildiriyi çok sayıda sendika, STK ve siyasi parti imzalayarak destek verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiyeli Yurttaşlar Meclisi (ACORT), Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak AK Partili Melih Bulu'nun atanmasını protesto eden öğrenci ve akademisyenlere destek bildirisini Fransa'da imzaya açtı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlere destek amacıyla Fransa'nın başketi Paris'te bulunan Sorbonne Üniversitesi önünde, 6 Şubat günü eylem yapılmış ve “Boğaziçili Öğrenciler ve Boğaziçi Üniversitesi ile Dayanışma” isimli bir bildiri okundu.

ACORT’un önerisi üzerine yayınlanan bu bildiriye bugüne dek 57 imzacısı destek verdi.

ACORT’tan yapılan açıklamaya göre bildiriyi, Finansal İşlemlerin Vergilendirilmesi Derneği ve Vatandaş Eylemi Derneği (ATTAC), Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FİDH), İnsan Hakları Ligi (LDH), Irkçılığa Karşı ve Halklar Arası Dostluk Hareketi (MRAP), Uluslararası LGBTQI Dayanışması (SIL) başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu imzaladı.

Üniter Sendika Federasyonu (FSU), İşçi Konfederasyonu (UD CGT de Paris), Dayanışma Sendikalar Birliği (Union Syndicale Solidaires) başta olmak üzere birçok sendika ve Fransa’daki tüm sol partilerin de bildiriye destek verdiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)