Fransa Yüksek Mahkemesi: Bakan Darmanin 'cinsel saldırı'dan yargılanamaz

Fransa Yüksek Mahkemesi, İçişleri Bakanı Darmanin hakkında 'cinsel saldırı' suçundan resmi soruşturma açılmasına yer olmadığına hükmeden alt mahkemeyi haklı buldu.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Yüksek Mahkemesi, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'e yöneltilen 'cinsel saldırı' suçlamasıyla ilgili başvuruda kararını açıkladı. Mahkeme, 14 Şubat Çarşamba günü açıkladığı kararda, Darmanin'in cinsel saldırı suçlamalarından yargılanamayacağına hükmetti. 7 yıldır devam eden hukuki sürecin ardından açıklanan karar, İçişleri Bakanı'na yönelik suçlamanın kesin olarak düşürüldüğü anlamına geliyor.

'YARDIMINI İSTEYEN KADINI CİNSEL İLİŞKİYE ZORLADI'

Reuters'ın aktardığına göre, Fransa Yüksek Mahkemesi, daha önce bir alt mahkeme tarafından verilen kararı onayarak, Darmanin hakkında 'cinsel saldırı' suçlamasıyla yapılan suç duyurusunun resmi bir soruşturma açılmadan reddedilmesini haklı buldu. 

Bu yaz yapılacak Paris Olimpiyat Oyunları'nın güvenliğinden sorumlu olacak olan Darmanin, 2009'da bir kadını kendisiyle cinsel ilişkiye girmeye zorlamakla suçlanmıştı. Adli sicil kaydının silinmesi için yardımını isteyen kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Darmanin'in İçişleri Bakanı olarak atanması eleştirilmişti. Yerel mahkeme 'kanıt yetersizliği' sebebiyle Darmanin hakkında soruşturma açılmasına yer olmadığına hükmetmişti. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)