Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan eşinin 'erkek doğduğu' iddiasına yanıt

Macron, eşi Brigitte'nin erkek olarak dünyaya geldiği yönündeki iddialar hakkında konuşarak bunların yanlış bilgiler ve üretilmiş senaryolar olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kürtaj hakkının Anayasa'ya eklenmesi dolayısıyla düzenlenen etkinlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu. Macron, eşi Brigitte'nin 'erkek olarak doğduğu' yönündeki iddialara da değindi.

Le Figaro gazetesinin aktardığına göre, TF1'den bir gazeteci, Macron'a 'Fransa Cumhurbaşkanı olarak en kötü anılarının neler olduğunu' sordu. Macron, eşinin Jean-Michel Trogneux isimli bir erkek olarak dünyaya geldiği iddialarına da atıfla, özellikle 'yanlış bilgiler ve üretilmiş senaryoları' kınayarak insanların 'sonunda bunlara inandığını' söyledi. Bunların 'kişinin özel hayatına bir rahatsızlık teşkil ettiğini' söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı, gazetecinin "Eşinizin bir erkek olduğunu söyleyen kişileri kast ediyorsunuz" demesi üzerine ise "Evet, kesinlikle" ifadelerini kullandı. Macron, bu iddiaların 'kadınların her gün baş etmek zorunda kaldığı tipik çevrimiçi kadın düşmanı saldırılardan biri olduğuna' dikkat çekti. 

'SİZE ONUN ERKEK OLMADIĞINI TEYİT EDEBİLİRİM'

Brigitte Macron'un erkek olduğuna ilişkin iddiaları ilk olarak Amandine Roy isimli 'kahin' ile serbest gazeteci Natacha Rey ortaya atmıştı. Aralık 2021'de 4 saatlik bir YouTube videosunda konuşan ikili, First Lady'nin aslında 1953 yılında Jean-Michel Trogneux isimli bir erkek olarak dünyaya geldiğini iddia etmişti. Bu, Brigitte Macron'un erkek kardeşinin adıydı; Brigitte'nin evlenmeden önceki soyadı ise Trogneux'ydu. 

Bu ifadeleri üzerine hakim karşısına çıkan iki kadın, Brigitte Macron'un ilk eşi André-Louis Auzière'nin de 2020 yılında 68 yaşında hayatını kaybetmeden önce 'gerçekte asla var olmadığını' ileri sürdü. Normandy'de görülen davada, Roy ve Rey, 'iftira'dan suçlu bulunarak para cezasına çarptırıldı. Natacha Ray, mahkemede dinlenen tanıklardan Jean-Louis Auzière'nin bir 'devlet sırrını' saklamak için idari belgelerde tahrifat yaptığını iddia etti. İddiaya göre, Jean-Louis Auzière, bunu eşinin Brigitte'nin üç çocuğunu doğurduğunu gizlemek için yapmıştı. Tanık, mahkemede, "Onun erkek olmadığını teyit edebilirim" dedi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)