Macron: Eşimi rahat bırakın!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, kendisinden 24 yaş büyük olan eşiyle ilgili haberlere "Kadın düşmanlığı" dedi. Macron, eşcinsel kimliğini gizlediği iddiasına "Homofobik dedikodular" diyerek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eşinin kendisinden 24 yaş büyük olmasına dair haberlere ve eşcinsel kimliğini sakladığı iddiasına tepki gösterdi. Macron kadın düşmanlığı ve homofobiye dikkat çekerek, '20 yaş büyük olan kendisi olsaydı daha farklı davranılacağını' söyledi.

'EN YAKINIMDAKİLERE ZARAR VERİYOR'

Fransa Cumhurbaşkanı, bu iddiaların 'en yakınındaki kişilere zarar verdiğini' ve 'siyasetin daha medeni olmaması nedeniyle üzgün hissettiğini' belirtti.

'PARALEL HAYATLAR'

Le Parisien gazetesine konuşan Macron, insanların kendisine 'paralel hayatlar' atfedildiğini söyledi; daha yaşlı olan kendisi olsaydı kimsenin ilişkilerini sorgulamayacağı çıkışı yaptı. Macron, "Eğer ben eşimden 20 yıl daha büyük olsaydım, kimse bir saniyeliğine bile benim iyi bir eş olup olmadığımı düşünmeyecekti" dedi.

Günümüzde kadın düşmanlığıGünümüzde kadın düşmanlığı

Macron, evliliğine dair haberlerin kadın düşmanlığından ve insanların topluma 'geleneksel, homojen' bakış açılarından kaynaklandığını belirtti.

'YAYGIN HOMOFOBİ VAR'

Eşcinsel olduğuna dair haberleri de ele alan Macron, 'insanların sanki eşcinsellik bir leke veya gizli bir hastalıkmış gibi kendisini suçladığını' söyleyip, yaygın homofobiye dikkat çekti. Macron, "Bu tür dedikoduları yayan veya inananların gerçeklikle bağları kopmuş ve eşcinsellikle ilgili büyük sorunları var" dedi.

Macron eşi Brigitte Trogneux ile 15 yaşındayken tanışmıştı. Trogneux Macron'un öğretmeniydi. (Dış Haberler)