Adanalının rakı yasağı ile imtihanı

Rakı Festivali'ni yasaklamak için "Bazı terör örgütleri ile art niyetli kişi ve grupların saldırı düzenleyebileceği" ihtimali gibi sudan gerekçeler uydurulmasına, rakısını susuz da içen Adanalılar pek iyi gözle bakmaz ve dikkate almaz Sayın Valim.

Google Haberlere Abone ol

Tugay Bek*

Bu sene de "Dünya Rakı Festivali" geldi. Valiliği aldı bir telaş.

Adana Valiliği, "Dünya Rakı Festivali"ni yasaklamasına ilişkin açıklamasında "Bilindiği gibi vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içinde yaşamaları, genel sağlığın, kamu düzeni ve güvenliği ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin korunması devletimizin asli görev ve sorumlulukları arasında bulunmaktadır," demiş.

E, Vali bey, sen güvenliği sağlama görevini yap. Vatandaş da rakısını içsin. Yalnızca sen, görevdeyken içme. Gör bak, olay nasıl da çözülüyor.

Açıklamanın devamında "Bu çerçevede, bazı terör örgütleri ile art niyetli kişi ve gruplarca festivale katılan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin tehlikeye sokulabileceği ve bu yolla kamu düzeni ve güvenliğini bozmaya yönelik eylemlerde bulunabilecekleri değerlendirildiğinden söz konusu etkinlik Valilik Makamı tarafından iptal edilmiştir," demiş valilik.

İyi de Sayın Valim, hani görevin vatandaşın can güvenliğini sağlamaktı. Kötü niyetli kişileri bul yakala, etkisiz hale getir, yargı önüne çıkar. Kendi kendine görevinin ne olduğunu söyleyip sonra da "Eee ben vatandaşın güvenliğini sağlama görevini yerine getiremiyorum. O yüzden festivali yasakladım" demek garip olmuyor mu?

Bence valilik günün anlam ve önemine uygun davranmalı.

Vali delikanlı gibi yekten çıkıp "Biz rakı içilmesine de Dünya Rakı Festivali'ne de karşıyız. Rakı Festivali'nin adını ‘Kebap ve Şalgam Festivali’ olarak değiştirince vatandaş rakı içmez sandık, yanılmışız. Rakı da yasak, festival de hemşehrim" demeli.

"Bazı terör örgütleri ile art niyetli kişi ve grupların saldırı düzenleyebileceği" ihtimali gibi sudan gerekçeler uydurulmasına, rakısını susuz da içen Adanalılar pek iyi gözle bakmaz ve dikkate almaz Sayın Valim.

* Avukat