CHP kamuoyuna açık mektup: Üye, delege ve adaylar forumlarda görüşsün

Adaylardan aşırı, bol slogan, soyut, muğlâk sözler yerine daha çok somut politikalar, adımlar, çözümler duymak istiyoruz. Kahvaltı ve yemekler yerine forumlarda buluşmak, hem böyle bir somut adımdır, hem de taraflara hiçbir “borç” getirmeyecektir.

Google Haberlere Abone ol

Abbas Karakaya*

Delege seçimleri bitti. İlçe başkanı adayları delegeleri kahvaltılara, yemeklere davet etmeye başladı. Mikrofon adayın elinde. Parayı veren düdüğü çalar misali. Gelin bu pratiği kaldıralım. Düdük hepimizin elinde olsun! Madem bütün adaylar değişim diyor, CHP kamuoyu değişim özlemiyle yanıyorsa, değiştirmeye buradan başlayalım. Siyasete kalite getirmeye buradan başlayalım.

Adaylar delegelere yemek ısmarlayacaklarına forumlarda toplanalım. Konuşma süreleri, sıraları önceden belirlenecek şekilde delegeler, üyeler, adaylar konuşsunlar. Adayları tanıyalım. Delege, üye kendini tanıtsın. Adaylar delegelerin, üyelerin sorularına cevap versinler. Sizi neden seçelim sorusuna doyurucu cevaplar alalım. En doğruyu bulmanın yolu konuşmak, dinlemek ve müzakere etmekten geçiyor. Dünyada ve Türkiye’de de. Önce bilgilenelim ki 5 Ocak 2020’de sandığa bilgiyle, hür bir vicdanla gidelim.

Adaylardan aşırı, bol slogan, soyut, muğlâk sözler yerine daha çok somut politikalar, adımlar, çözümler duymak istiyoruz. Kahvaltı ve yemekler yerine forumlarda buluşmak, hem böyle bir somut adımdır, hem de taraflara hiçbir “borç” getirmeyecektir. Forumlarda buluşmak, tanışmak, konuşmak hem etiktir, hem de medeni bir usuldür. Çekmeköy yerel siyasetine kalite getirmenin basit bir yoludur. Birçok şeyini aldığımız ABD’de bile bu iş “town meeting” adlı toplantılarda böyle yapılmakta.

Adil bir seçim olmasına kimsenin itirazı olamaz herhalde. Ancak, her aday da 21 mahallesi, dört yüzden fazla delegesi olan bir ilçede yemek veremez, kahvaltı veremeyebilir. İşin bir de bu yönü var. Oysa forumlarda buluşmak herkes için çok daha az masraflı ve pratik olacaktır.

Birçok çocuğumuz imkânsızlıklardan dolayı okullarını bırakıyor. Kahvaltıya, yemeklere gidecek paralar bu çocuklara eğitim bursu olarak verilebilir. Biz çay ve su ile forumlarda buluşalım. Formumuzu koruruz, az yersek. Bir şey kaybetmez, çok şey kazanırız. Moral ve ahlaki olarak da çok daha iyi hissederiz kendimizi. Çünkü “insan sorumluluktur” Dahası, Çekmeköy yerel siyaseti, partimiz çok şey kazanır. Bu davranışımızla öbür ilçelere örnek de olabiliriz.

Bu kısa mektuptaki düşünceye, teklife katılıyorsan sen de imza ver. (Çekmeköy) CHP kamuoyunu bu yönde davranmaya davet et. Metni geliştirmek ve hayata geçirmek için emeğini, enerjini esirgeme. Değişimse, şimdi hemen, buradan başlasın! Ve lütfen hatırla: Aynı şeyi savunanlar örgütlendikçe, hiçbir güç istediğini yapamaz.

*CHP Çekmeköy Hamidiye Mahallesi Delegesi

Etiketler CHP forum yerel siyaset