Formula 1 Türkiye Grand Prix'si bir hafta ertelendi

Formula 1, Türkiye GP'nin tarihi değişti. FIA'nın açıkladığı yeni takvime göre Türkiye GP 1 hafta gecikmeyle 10 Ekim'de yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 1-3 Ekim tarihleri arasında Intercity İstanbul Park’ta düzenlenmesi planlanan Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 16’ncı ayağı Türkiye Grand Prix’si, İngiltere'nin ‘kırmızı listesi’nde yer alan Türkiye’den dönüş yapanları zorunlu 10 gün karantinaya alması sebebiyle 8-10 Ekim tarihlerine ertelendi.

TÜRKİYE GRAND PRIX'SİNİN TARİHİ DEĞİŞTİ

Türkiye, 2020 yılında dokuz yıl sonra yeniden bir Formula 1 yarışına ev sahipliği yapmıştı. Bu yıl da yeniden takvime eklenen ve 11-13 Haziran'da yapılması planlanan Türkiye Grand Prix'i, daha sonra Türkiye'nin İngiltere'nin kırmızı listesinde yer alması nedeniyle takvimden çıkarılmıştı. Ancak daha sonra iptal edilen yarışların olması ile birlikte Türkiye tekrar takvime girmiş ve kendisine 3 Ekim tarihinde yer bulmuştu.

Türkiye Grand Prix'si, FIA'nin açıkladığı yeni takvime göre 8-9-10 Ekim'de gerçekleştirilecek.

JAPONYA TAKVİMDEN ÇIKARILDI

Son olarak geçtiğimiz hafta Japonya'da düzenlenmesi planlanan yarış takvimden çıkarıldı. Japonya Grand Prix'nin ülkedeki katı Covid-19 önlemleri sonucu iptal olmasının ardından FIA yönetimi de yeni bir takvim hazırladı. (HABER MERKEZİ)

.