Formula 1 yeniden Türkiye'de yapılacak

Formula 1'de Türkiye GP yeniden takvime alındı. Türkiye Grand Prix'si, 1-3 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Formula 1 2021 takviminde yer alan ancak Covid-19 önlemleri nedeniyle iptal edilen sezonun 16. yarışı Singapur Grand Prix'inin tarihi Türkiye'ye verildi. 2021 sezonu takvimine yeniden dahil edilen Türkiye Grand Prix'si, Intercity İstanbul Park ev sahipliğinde 1-3 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Türkiye'ye dönmekten mutluluk duyduklarını belirten Formula 1 Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Stefano Domenicali, "Dünyanın en iyi pistlerinden birinde tekrar olağanüstü bir yarış görmeyi umuyoruz. Bu etkinliğin gerçekleşmesi için gösterdiği kişisel çabalardan dolayı Vural Ak'a ve Intercity İstanbul Park yönetimine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE TAKVİME ALINIP ÇIKARILMIŞTI

F1 komitesi daha önce iptal edilen bir yarışı Türkiye'ye vermişti. Ancak İngiltere'nin Türkiye'ye uyguladığı seyahat kısıtlamaları nedeniyle yarış Türkiye'den alınmıştı.

 Formula 1'de 9 yıllık aranın ardından geçen yıl Türkiye Grand Prix'si düzenlendi. Intercity İstanbul Park'ın ev sahipliği yaptığı yarışı kazanan Mercedes'in pilotu Lewis Hamilton kariyerindeki 7. şampiyonluğa ulaştı.