Formula 1, Türkiye Grand Prix'si iptal edildi

Şampiyonlar Ligi Finali'nin Türkiye'den alınmasının ardından seyahat kısıtlamaları gerekçe gösterilerek, Formula 1, Türkiye GP'si de iptal edildi.

İstanbul'daki son yarışta, piste yönelik yoğun eleştiriler gelmişti.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - F1 yönetimi, haziran ayında yapılması planlanan Türkiye Grand Prix'sinin iptal edildiğini açıkladı. F1'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada; İstanbul'da 11-13 Haziran haftasında yarış yapılmayacağı, bir hafta erkene çekilen Fransa Grand Prix'sinin 18-20 Haziran'da koşulacağı ve 25-27 Haziran'da da Avusturya'da bir yarış daha düzenleneceği ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye Grand Prix'sinin sezonun ilerleyen kısmında yapılması yönünde organizatörlerin talepte bulunduğu da aktarıldı.

Formula 1'in başkanı ve üst yöneticisi (CEO) Stefano Domenicali, "Hepimiz Türkiye'de yarışmayı sabırsızlıkla bekliyorduk ancak uygulanan seyahat kısıtlamaları haziran ayında orada olamayacağımız anlamına geliyor. . İlerleyen süreçte de 2021 yılı takvimine Türkiye´yi dahil etmek için Intercity İstanbul Park yönetimi ile yakından çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

AK: ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak ise "İngiliz Hükümeti’nin almış olduğu seyahat kısıtlamaları kararı neticesinde 11-13 Haziran’da gerçekleşecek olan Türkiye yarışı teknik nedenlerle yapılamaz hale geldi. Yarışın önümüzdeki aylar içerisinde uygun bir tarihte gerçekleşmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

GEÇEN AY TAKVİME ALINMIŞTI

Türkiye Grand Prix'si, Kanada'daki yarışın Kovid-19 salgını nedeniyle iptal edilmesiyle geçen ay 2021 takvimine alınmıştı.

Formula 1'de 9 yıllık aranın ardından geçen yıl Türkiye Grand Prix'si düzenlenmiş, yarışı kazanan Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton kariyerindeki 7. şampiyonluğa ulaşmıştı. (DHA/AA)