Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, resmen şövalye ilan edildi

Formula 1 pilotu 'Sir' Lewis Hamilton, şövalyelik nişanını Prens Charles'tan aldı. Pilot, şövalye ilan edilen dördüncü Formula 1 pilotu oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tarafından Ağustos 2020'de şövalye unvanı verilen Formula 1 takımlarından Mercedes'in pilotu Lewis Hamilton, nişanını aldı. Windsor Kalesi'nde düzenlenen törende Hamilton'a nişanını Prens Charles verdi.

"Sir" unvanı kazanan Hamilton, nişana motor sporlarındaki başarıları ve katkılarından dolayı layık görüldü. Pilot, Stirling Moss, Jackie Stewart ve Jack Brabham'ın ardından şövalye ilan edilen dördüncü Formula 1 pilotu oldu.

2008'DE İMPARATORLUK NİŞANI'NA LAYIK GÖRÜLDÜ

Formula 1'de 7 kez şampiyon olan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, organizasyonda 103'er kez en çok yarış ve en çok pole pozisyonu kazanan pilot unvanını elinde bulunduruyor. Hamilton, 2008'de ilk şampiyonluğunu kazanmasının ardından motor sporlarındaki hizmetlerinden dolayı Britanya İmparatorluk Nişanı'na da layık görülmüştü.

Hamilton, 12 Aralık Pazar günü gerçekleşen Formula 1 2021 sezonunun Abu Dabi'de gerçekleşen final yarışında son turda şampiyonluğu Red Bull pilotu Max Verstappen'e karşı kaybetti. (AA)