Foça Film Günleri 4 Ekim’de başlıyor: Belgesellerle 'Geçmişi Hatırlamak'

Foça Film Günleri, 4-8 Ekim tarihleri arasında Marsilya Meydanı'nda açık hava gösterimleriyle izleyici ile buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'in Foça ilçesinde düzenlenecek olan Foça Film Günleri 2023, 4 Ekim'de Foça'nın tarihi Marsilya Meydanı'nda açık hava gösterimleriyle izleyici ile buluşacak. 8 Ekim'e kadar sürecek olan festivalde, 14 ülkeden toplam 27 film gösterilecek.

Filmler 5-7 Ekim'de Reha Midilli Kültür Merkezi'nde, 8 Ekim'de ise Foça Denizcilik Müzesi'nde gösterimde olacak. Foça Film Günleri'nde film gösterimleri, atölye çalışmaları, söyleşiler, sergiler ve yerel arkeolojik sit alanları gezileri dahil olmak üzere gerçekleştirilen tüm etkinlikler ücretsiz olacak.

BİRÇOK KURUM VE KURULUŞTAN DESTEK

Foça Belediyesi ev sahipliğiyle ve Foça'daki yerel iş dünyasının desteğiyle Foça Film Platformu tarafından düzenlenen Foça Film Günleri'nin ortakları arasında bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi de var. Yine İzmir İtalyan Konsolosluğu ve İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, İzmir Fransız Kültür Merkezi, Avrupa Yeni Gelişen Sanatçılara Yönelik Festival Fonu (EFFEA)-Küçük Ada Festivali, Kanada Büyükelçiliği, Yaşar Üniversitesi ve İzmir merkezli STK'lar BAYETAV, Atölye Deneme Sanat ve Ekoloji Derneği ve Kentimiz İzmir Derneği ise bu yılın festival ortakları arasında yer alıyor. 

BU YILUN TEMASI: 'GEÇMİŞİ HATIRLAMAK' 

2023'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü olması nedeniyle bu yılki program "Geçmişi Hatırlamak" teması ile düzenlenecek. Festivalin açılış gecesinde ödüllü iki kısa belgesel film olan Maythem Ridha'nın yönettiği "Ali ve Mucize Koyun" (Irak, 2021) ve Yalçın Çiftçi'nin yönettiği "Kafamdaki Dünya" (Türkiye, 2022) gösterilecek. Ayrıca Dilek Kaya'nın yönettiği “Kara Vicdanlı” adlı filmin galası da yapılacak.

Festivalin tanıtım bülteninde, "Foça Film Günleri programı bize dünyanın çok çeşitli yerel kültürlerle dolu olduğunu hatırlatıyor. İzleyiciyi dünya kültürel mirasının zenginliğiyle tanıştırarak, Foça Film Günleri dünya kültürel mirasının korunmasını ve kültürel farklılıklara saygıyı teşvik etmeyi, aynı zamanda insan olarak ne kadar çok ortak noktamız olduğunu hatırlatmayı amaçlıyor" denildi.

Foça'daki etkinliklerin yanı sıra, festival boyunca Foça Film Günleri YouTube kanalında 1,5 saatlik çevrimiçi program da izlenebilecek.

Ayrıntılara festivalin web sitesi www.focafilmdays.org ve Instagram/Facebook @focafilmdays adresinden ulaşılabilir.