Foça Belgesel Film Günleri başlıyor

Bu yıl 5-9 Ekim tarihleri arasında 5'incisi düzenlenecek olan Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Günleri, 22 ülkeden 53 belgesel filmi sinemaseverlerle buluşturacak.

Foça
Google Haberlere Abone ol

İZMİR – Her yıl yapılan Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Günleri'nin beşincisi, bu yıl 5-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

Foça’da bulunan Marsilya Meydanı ve Reha Midilli Kültür Merkezi'nde düzenlenecek etkinlikte, arada Türkiye'den ödüllü filmlerin de olduğu 22 ülkeden 53 filmin gösterimi yapılacak. 

'Değişim/dönüşüm' temalı film gösterimlerinin yer alacağı festival kapsamında Türkiye ve yurt dışından gelen yönetmenlerin katılacağı söyleşiler, atölyeler ve sergiler de yapılacak. Bütün etkinliklerin ücretsiz ve halka açık olacağı etkinlikte Foça’nın tarihi alanlarına arkeolog rehberler eşliğinde turlar düzenlenecek.

'HER YIL EKİM AYINDA DOPDOLU BİR PROGRAMLA HAYAT BULUYOR'

Etkinlik koordinatörlerinden Belgin Herişçakar, tüm Foça sakinlerini Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Günleri'ne davet etti. Herişçakar, şunları kaydetti:  “Foça binlerce yıllık tarihinde sayısız kültürün iç içe geçtiği bir Ege incisidir. Bu kadim kentin kültürel zenginliğinden ilham alarak Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Günleri, ilk kez 2018 yılında düzenlenmeye başlandı. O tarihten beri her yıl ekim ayında Foça'da dopdolu bir program ile hayat bulmakta. Birbirinden ilginç belgeseller, yurt içinden ve yurt dışından misafir yönetmenler ile söyleşi ve atölyeler, çeşitli sergiler, stantlar ve turlar ücretsiz olarak halka sunuluyor. Farklı alanlarda uzmanlaşmış ve tecrübe edinmiş bir grup Foça sakini tarafından düzenlenen etkinlik, kültürel turizm ve kültürler arası ilişkileri güçlendirmeyi hedef edinen yerel yönetimi, esnaflar, konsolosluklar ve kültür merkezlerinin el birliği ile faaliyetlerini sürdürmektedir." (DUVAR)