Fişekhane'nin eylül ayı tiyatro programı açıklandı

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde bulunan Fişekhane, eylül ayı tiyatro takvimini açıkladı. Fişekhane'de bu ay, "Van Gogh", "Cimri", "Veda" ve "Shirley Valentine" gibi oyunlar sahnede olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fişekhane, eylül ayındaki tiyatro takvimini duyurdu. Eylül ayında 10 tane oyuna ev sahipliği yapacak olan Fişekhane'nin takvimi Molière'in "Cimri" oyunuyla başlayacak. 

Eylül ayı programının tamamı şu şekilde:

Cimri (10 Eylül - 18.00)

Tansu Biçer’in yorumu ve Serkan Keskin’in çok konuşulan 'Harpagon' performansıyla seyirci ile buluşan "Cimri"de, seyirci belli bir zümreye bakmakla bir genelleştirmeye bakmak arasındaki pencereden birçok insanın ve ailelerin iç ve dış yapısına bakacak, garip rastlantılara tanık olacak. 

Van Gogh (15 Eylül - 20.30)

Tiyatro oyuncusu Hakan Gerçek'in de sahne alacağı oyunda, Van Gogh’un yaşadıklarına, resme başlayışından intiharına kadar geçen sürenin hikayesi anlatılıyor.

Güzel Son (17 Eylül - 18.00)

Hakan Tabakan’ın kaleme aldığı ve Orhan Veli Kanık, Melih Cevdet Anday, Nurullah Ataç, Sait Faik Abasıyanık, Suat Derviş, Halim Şefik gibi karakterlerin dünyasından İstanbul’u anlatan oyun, Işıl Kasapoğlu’nun 30 yıl önce tasarladığı, 26'ıncı İKSV Tiyatro Festivali kapsamında Semaver Kumpanya tarafından hayata geçirilen "İstanbul Mon Amour" projesinin bir parçası. 

Ahretlik (18 Eylül - 20.30)

İstanbul Fringe Festivali oyunlarından olan "Ahretlik", Türkiye’den ve dünyadan tiyatro, dans ve performans disiplinlerinde üretilen alternatif işleri katılımcılarla buluşturacak. 

Veda (20-21 Eylül - 20.30)

Tiyatrokare, 32. sezonunda Nedim Saban'ın, Ayşe Kulin'in aynı adlı romanından uyarladığı ve sahneye koyduğu "Veda"yı izleyicilerle buluşturuyor. Tiyatro oyuncusu Nevra Serezli'nin sahne alacağı oyun 20 Eylül akşamı prömiyerini yapacak. 

Yaşamaya Dair (22 Eylül - 20.30)

Nazım Hikmet'in ölümünün 50'nci yıldönümü için Genco Erkal'ın uyarlayıp yönettiği oyunda, Tülay Günal da oynuyor. Piyano ve viyolonsel eşliğinde oynanacak oyunda, başta Fazıl Say ve Zülfü Livaneli olmak üzere değişik bestecilerin Nazım şarkıları da seslendirilecek.

Sır (23 Eylül - 20.30)  

Fransa'da ve daha birçok ülkede büyük beğeni toplayan Cesar Ödüllü, Alexandre De La Patelliere & Matthieu Delaporte' nin yazdığı "Le Prenom"; Hilal Arslangiray Kazanbal'ın samimi uyarlamasıyla tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor.

Shirley Valentine (24 Eylül - 16.00)

Günlük hayatının sıkıcılığı içinde kaybolmuş ve birçok kadın gibi artık hayallerini bile unutmuş olan Shirley Valentine’nin öyküsü... 

Deathtrap (28 Eylül - 20.30)

En iyi tiyatro oyunu dalında Edgar Ödüllü ve Broadway' de en uzun süre sahnelenen gerilim- komedi rekoruna sahip "Deathtrap"; Gate Production yapımı olarak sahnelerde.

Organizasyonla ilgili detaylı bilgilere ve biletlere buradan ulaşılabilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)