Fişekhane’de kültür sanat sezonu başlıyor

Fişekhane'nin yeni sezonu başlıyor. Yeni sezonda tiyatrolar, Contemporary İstanbul Vakfı sergileri, klasik müzik konserleri, oda orkestrası, jazz sahnesi gibi birçok etkinlik yer alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fişekhane'nin 2022-2023 kültür sanat sezonu başlıyor. Fişekhane, yeni sezonu kapsamında sanatseverleri gösteri ve tiyatro oyunlarıyla buluşturmaya devam edecek. 

Fişekhane’nin tiyatro seçkisinde sezon boyunca, Genco Erkal'ın sahnelediği 'Bir Delinin Hatıra Defteri', Zerrin Tekindor’un sahnede yer aldığı “Toz”, Kanada, Birleşik Krallık, Amerika ve birçok Avrupa Ülkesinde kapalı gişe oynanan “Uyandığımda Sesim Yoktu”, Rutkay Aziz’in yönettiği distopik eser, “Büyük Gözaltı”, ödüllü Fransız yazar Floran Zeller’in “Baba”, “Oğul” ve “Anne” olarak yazdığı serinin “Anne”si, Moliere'in eseri, Tansu Biçer’in yorumu ve Serkan Keskin’in çok performansıyla beş sezondur kapalı gişe sahnelenen “Cimri” oyunu sahnede olacak.

Eylül ayında Fişekhane Ana Sahne’de yer alacak oyunlar ise şöyle:

  • 19 Eylül - Uyandığımda Sesim Yoktu
  • 23-24 Eylül - Toz
  • 25 Eylül - Mağrur Fil Ölüleri
  • 27 Eylül - Genco Erkal Yaşamaya Dair
  • 28 Eylül - Shirley Valentine
  • 29 Eylül - 1984 Büyük Gözaltı
  • 30 Eylül - Kelepçe Kullanma Kılavuzu.

Fişekhane ve Contemporary İstanbul Vakfı (CIF) iş birliği ile hayata geçirilen CIF’ın ilk ve tek sanat üretim ve sergileme mekanı Cocoon, sergilerine bir yenisini daha ekledi. 14 Eylül’de açılan İdil İlkin’in Cennetsi - Paradisiaque sergisi 16 Ekim’e kadar gezilebilecek. Küratörlüğünü Ekmel Ertan’ın üstlendiği sergi, izleyicilerini biyo-ışımayı bitki ile insan arasında bir iş birliği olarak düşünmeye ve bu iş birliğinin imkanlarını araştırmaya davet ediyor. 

Çocuk ve yetişkin tiyatroları, Contemporary İstanbul Vakfı sergileri, bu sezon ilk kez programa dahil edilecek klasik müzik konserleri, oda orkestrası, jazz sahnesi gibi içeriklerin yer aldığı program hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşılabilir. 

Etiketler fişekhane tiyatro