Fırtınada sığındıkları inşaatın duvarı çöktü: 2 çocuk öldü, 3'ü yaralandı

Antep'te 5 çocuğun şiddetli fırtınadan kaçıp sığındıkları inşaatın duvarı çöktü. 5 ve 7 yaşlarındaki iki çocuk vefat etti, 3 çocuk ise yaralandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Antep'in Araban ilçesinde, şiddetli fırtına nedeniyle inşaat halindeki bir evin duvarı çöktü.

Olayı görenler durumu 112 Acil Servis'e bildirdi. İhbarla gelen itfaiye ekipleri tarafından yapılan çalışmayla, çöken duvarın altında kalan H.A.G. (7), M.T. (5), V.Ç. (11), S.Ç. (14) ve M.M.G. (11) göçük altından çıkarıldı.

DHA'nın haberine göre 3'ünün durumu ağır olan 5 çocuk, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Araban Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil Servis'te tedaviye alınan çocuklardan H.A.G. ve M.T., tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralı 3 çocuğun hastanedeki tedavisi devam ederken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

VALİ GÜL: ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şiddetli fırtınanın devam ettiğini ve zorunlu olmadıkça vatandaşlara evlerinden çıkmama çağrısı yaptı. Vefat eden çocukların ailelerine de başsağlığı dileyen Gül, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Gaziantep'te şiddetli toz fırtınası devam ediyor. Araban ilçemizde vefat eden 2 çocuğumuza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Üzücü olayların olmaması için lütfen zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım." (HABER MERKEZİ)