Film setinde görüntü yönetmeninin ölümüne neden olan Alec Baldwin davasında gelişme: Aile ile anlaşmaya varıldı

Oyuncu Alec Baldwin ve sette 'kazayla' hayatını kaybeden görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ailesi uzlaştı. Filmin çekimlerine Ocak 2023'te devam edilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Alec Baldwin'in, "Rust" filminin setinde silahla prova yaparken görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i öldürdüğü olayda, Hutchins'in ailesi ile anlaşmaya vardığı belirtildi. Anlaşmada yer alan finansal miktar veya diğer detaylar hakkında bilgi paylaşılmadı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, Baldwin'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Baldwin ve Rust Film şirketine karşı şubatta açılan dava üzerinde, Hutchins'in ailesi ile uzlaşıldı. Kazada hayatını kaybeden Hutchins'in eşi Matthew Hutchins de mahkemenin anlaşmayı onaylaması halinde davanın düşeceğini ve "Rust" filminin çekimine Ocak 2023'te devam edileceğini belirtti.

Rust filminde başyapımcı olarak görevine devam edecek olan Matthew Hutchins, eşini 'onurlandırmak' için filmin bitirilmesi gerektiğini belirterek, "Baldwin'e veya yapımcılara karşı suçlama veya ayıplamada bulunmaya niyetim yok. Hepimiz Halyna'nın ölümünün korkunç bir kaza olduğuna inanıyoruz" dedi.

Ne olmuştu?

Oyuncu Alec Baldwin, 21 Ekim 2021'de New Mexico'da "Rust" filminin çekimleri sırasında kullandığı silahla 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden oldu. Baldwin, aynı olayda 48 yaşındaki yönetmen Joel Souza'yı da omzundan yaralamıştı. Olay sonrası verdiği ilk röportajda Baldwin, tabancada gerçek mermi olduğunu bilmediğini, yaşananlardan dolayı derin üzüntü ve pişmanlık duyduğunu ancak suçluluk hissetmediğini söylemişti.

Şubatta açılan davada, Baldwin ve Rust Film şirketi, Hutchins'in ölümüne yol açan kazada dikkatsiz davranışlar ve ucuz maliyet için yeterince kalifiye olmayan personel çalıştırmakla suçlanıyordu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)