'Filistinli siviller' sorusuna kızan eski İsrail başbakanı yayından alındı

İsrail-Hamas çatışması hakkında İngiltere'nin Sky News haber kanalında canlı yayında konuşan İsrail eski başbakanı Bennett, Filistinli sivillerle ilgili sorulara kızmasının ardından yayından alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in eski başbakanı Naftali Bennett, Sky News kanalında İsrail-Hamas çatışmalarına ilişkin soruları yanıtladı. İsrail'in saldırılarının bir sonraki adımının 'Nazi tipi Hamas'ı yok etmek' olduğunu söyleyen Bennett, 'bir düşmandan değil, bir canavardan bahsettiklerini ve Hamas'a o şekilde muamele edeceklerini' savundu.

Rehin tutulan İsraillilerin sorumluluğunun tamamen Hamas'ta olduğunu söyleyen Bennett, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) Filistinli sivilleri hedef almadığını iddia etti. Bennett, "Filistinli siviller asla kasıtlı olarak hedef almayacağız" dedi.

İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki 1,1 milyon Filistinliye 24 saat içinde güneye geçme çağrısı yaptığını hatırlatan Bennett, 'Hamas'ın bu kişileri canlı kalkan olarak kullanması durumunda ölümlerinden de sorumlu olacağnı söyledi.

'DÜŞMANLARINA ELETRİK YA DA SU VERMEYECEĞİM'

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, katıldığı yayında, spiker Kamali Melbourne'ün "Peki ya hastanede yaşam destek ünitesine bağlı olan Filistinlilerin durumu? İsrailliler, Gazze'ye giden elektriği kestiği için yaşam destek ünitesi kapatılmak zorunda kalınan bebekler ve kuvözler ne olacak?" sorusuna ise öfkelenerek tepki gösterdi. Spikere sesini yükselterek, "Cidden bana Filistinli siviller hakkında soru sormaya devam mı ediyorsun? Derdin ne senin? Biz Nazilerle savaşıyoruz" diyen Bennett, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi dünya gelip onlara istedikleri her şeyi getirebilir, eğer onlara elektrik getirmek istiyorsanız. Ben düşmanlarıma (Filistinli sivillere) elektrik ya da su vermeyeceğim. Başkası isterse sorun değil, bundan biz sorumlu değiliz."

MELBOURNE: BEN GAZETECİYİM VE SİZE SORU SORUYORUM

Haber spikeri Melbourne'ün konuşmasına izin vermeyerek, "Utanmalısın" diyen Bennett, "Şimdi anlaşıldı. Seni 'Bay Doğru.' Utanmalısın" ifadelerini kullandı. Bennett'e 'utanılacak bir şey olmadığını' söyleyen Melbourne, şöyle devam etti:

"Ben orduda değilim. Ben bir gazeteciyim ve size sorular soruyorum. Cevap verecek misiniz yoksa bana bağırmaya devam mı edeceksiniz? Hamas ve Filistinliler arasındaki ayrımı zaten yaptık. Size doğrudan doğruya, cumartesi günü masum Yahudiler öldürüldüğü gibi bu masum (Gazzelilerin) insanların öldürülmemesi için ne yapacağınızı soruyorum."

'SORULARINIZI YANITLAMAK İÇİN BURADA DEĞİLİM'

Eski İsrail başbakanı Bennett, daha sonra Hamas'ı hedef almayı sürdüreceklerini belirterek, Hamas'ın herhangi bir kişiyi canlı kalkan olarak kullanması durumunda, bunun onların sorumluluğunda olduğu yorumunda bulundu.

Ses tonunu yükselterek konuşmasını sürdüren eski İsrail Başbakanı Bennett, Sky News spikerine sorular sormaya devam etti. Bunun üzerine Melbourne, "Bay Bennett, sorularınızı yanıtlamak için burada değilim" yanıtı verdi, eski İsrail Başbakanı Bennet sesini yükseltmeyi sürdürmesi üzerine yayından alındı. (DIŞ HABERLER)