Fikret Mualla ve İbrahim Çallı tablolarının da satıldığı müzayedeye rekor katılım

Artam Antik A.Ş.'nin pazar günü yapılan çevrimiçi müzayedesine 8 bini aşkın kişi katıldı. Fikret Mualla'nın 'Yeşil Ahenkli Kadınlar' tablosu 4 milyon 578 bin liraya satıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Artam Antik A.Ş.'nin Türkiye modern ve çağdaş sanatına dair zengin bir seçkiyi sunduğu çevrimiçi yapılan ve pazar günü sonuçlanan müzayedesine 8 bini aşkın kişi katıldı.

Müzayedede Fikret Mualla, Mübin Orhon, Erol Akyavaş, Nuri İyem, Burhan Doğançay, Ömer Uluç, Nejad Melih Devrim, Avni Arbaş, Zeki Faik İzer, Neş’e Erdok, Mehmet Güleryüz, Leyla Gamsız, Komet, Mehmet Gün, Kemal Önsoy, Selma Gürbüz, Canan Tolon’un da aralarında yer aldığı farklı kuşaklar ve üsluplardan ustaların 321 eseri sunuldu.

Hürriyet gazetesinden İhsan Yılmaz'ın aktardığına göre, Fikret Mualla’nın yapıtları arasında olan ‘Yeşil Ahenkli Kadınlar’ tablosu 4 milyon 578 bin liraya ulaşarak müzayedenin en yüksek satış rakamına sahip yapıt oldu.

İbrahim Çallı’nın, Mustafa Kemal Atatürk’ü ayakta, smokini ve madalyasıyla betimleyen müzayedenin en yüksek rakamlı ikinci yapıtı oldu. Çallı'nın yağlıboya çalışması 37 teklif alarak 2 milyon 354 bin TL’ye satıldı.

Selma Gürbüz’ün 2008 tarihli ‘Kızlar’ tablosu 2 milyon 27 bin liralık fiyatıyla en pahalı satılan üçüncü eser oldu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)