Fidye için 8 yaşındaki çocuğu kaçıran şüpheli yakalandı

Bolu'da evlerinin bahçesinde oynayan 8 yaşındaki çocuğu kaçırıp bir iş merkezinin çatısında sandalyeye bağlayan şüpheli, fidye istemek için gittiği evden kaçarken yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bolu'da fidye için kaçırılan 8 yaşındaki Ö.B.Ö. kurtarıldı. 

DHA'nın aktardığına göre olay Alpağut Mahallesi’nde meydana geldi. Şehre Kayseri'den gittiği ve sokakta yaşadığı iddia edilen O.Ö., bir villanın bahçesinde köpeği ile oynayan Ö.B.Ö. isimli erkek çocuğu gördü. Çocuğun ailesinin evde olmadığını fark eden O.Ö. yaklaşık 1 saat gözlem yaptı ve çocuğun eve girmesini bekledi.

Çocuk eve girdiği an bahçedeki köpeği dışarı çıkarıp saklayan şüpheli, daha sonra çocuğa köpeğinin yerini bildiğini söyledi. Ardından da köpeğine götürme vaadiyle kandırdığı çocuğu, yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıktaki Yaşamkent Mahallesi’nde bulunan bir iş merkezinin çatısına çıkardı. 

ÇOCUĞU BAĞLADI 

Burada Ö.B.Ö.'yü  plastik sandalyeye bağlayıp, bantla ağzını kapatan O.Ö., daha sonra fidye istemek üzere çocuğu kaçırdığı eve gitti. Çocuğunu evde bulamayan annenin yardım çığlıkları nedeniyle evin önünde toplanan komşulardan korkan O.Ö. panik içerisinde koşarak kaçmaya başladı. 

ŞÜPHE ÜZERİNE TAKİP BAŞLADI

Çocuğun babası M.Ö., vatandaşlar ve polis, şüphe üzerine O.Ö.’yü takip etmeye başladı. Şüpheli yaklaşık 15 dakika sonra Kılıçarslan Mahallesi’nde bulunan bir manavın önünde yakalandı. Linçten polisin kurtardığı O.Ö., gözaltına alındı. 

Emniyette ifadesi alınan O.Ö., çocuğu fidye için kaçırdığını ve iş merkezinin çatısına sakladığını itiraf etti. Aile ve polis ekipleri iş merkezinin çatısına gittiklerinde çocuğu sandalyeye bağlı halde buldu. Sağlık kontrolünden geçirilen çocuğun herhangi bir sorunu olmadığı öğrenildi. O.Ö.’nün emniyetteki işlemleri sürüyor. (HABER MERKEZİ)