Feti Yıldız, MHP'nin anayasa önerisini hatırlattı: İlk dört maddeyi değiştirme yok

MHP'li Feti Yıldız, partisinin anayasa çalışmasını hatırlatarak, "İlk dört maddeyi değiştirmeye yönelik girişimler yok" dedi. Yıldız'ın sözleri HÜDA-PAR Genel Başkanı'na yanıt olarak yorumlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP'nin geçtiğimiz senelerde hazırladığı 100 maddelik anayasayla çalışmasıyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

MHP'nin hazırladığı 100 maddelik anayasada 'Cumhuriyetin temel ilkeleriyle çatışma olmadığını' söyleyen Yıldız, "İlk dört maddeyi değiştirmeye yönelik girişimler yoktur! Keyfî yönetime cevaz verecek bir düzensizlik yoktur .Millî devleti parçalayan özerklik/federasyon yoktur! Türkçeden başka bir dile resmiyet kazandırılması yoktur! Türkçeden başka bir dilde eğitim yoktur Türk’ün anayasasından 'Türk'ün adını çıkarma girişimi yoktur! Türk milletinin içinden ayrı bir 'millet' inşâ etme girişimi yoktur! Terör örgütüyle pazarlık, teröriste af, teröre taviz yoktur! Paralel devlet yapılanmasına yer yoktur" dedi.

Yıldız'ın sözleri, anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'na yanıt olarak yorumlandı. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu geçtiğimiz günlerde, "Biz, '4 maddeyi değiştirelim' demiyoruz. Bu maddelere 'zinhar değiştirilemez' demek gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır. 'Bu doğru bir şey mi değil mi gelin bunu tartışalım' diyoruz" ifadelerini kullanmıştı.(HABER MERKEZİ)