Festival alanı bataklığa döndü, katılımcılar mahsur kaldı: 1 ölü

Black Rock Çölü'nde düzenlenen 'Burning Man' festivalinde aşırı yağış nedeniyle kapatılan festival alanında bir kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Nevada eyaletinde düzenlenen 'Burning Man' festivalinde, şiddetli yağmur sonucu katılımcılar Black Rock Çölü'nde mahsur kaldı. Organizatörler, geçici olarak kurulan Black Rock City isimli festival alanına giriş ve çıkışların kapatıldığını duyurdu. Pershing ilçesi yetkilileri, aşırı yağışlar nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiğini de ölümün soruşturulduğunu açıkladı. Ölüm koşullarıyla ilgili ayrıntılı bilgi paylaşılmadı.

Arazi Yönetim Bürosu'ndan yapılan açıklamada, "Son 24 saatte yağan yağmur, arazideki araç hareketinin tamamen durdurulmasını gerektirdi" denildi. Yağışın birkaç gün daha süreceğini aktaran yetkililer, festival alanına acil durum araçları dışında otomobil alınmayacağını bildirdi.

Yağışın çamura dönüştürdüğü çöl kumunda bakım çalışmaları sürerken, tuvaletlerin de kullanım dışı kaldığı aktarıldı. Sosyal medya yapılan paylaşımlarda, katılımcıları çölden çıkmak için ayaklarına poşet bağladığı ve kilometrelerce yürüdüğü görüldü.

Her yıl ortalama 70 bin kişinin katıldığı festival, ilk olarak 1986 yılında San Francisco'da başladı ve 1991 yılında Nevada'ya taşındı. (DIŞ HABERLER)