Ferrari takım direktörü Mattia Binotto görevinden istifa etti

Ferrari, 2019'dan beri takım patronu olarak görev alan Mattia Binotto ile yolların ayrıldığını açıkladı. 53 yaşındaki yönetici 31 Aralık 2022 itibarıyla takımdan ayrılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Formula 1 takımlarından Scuderia Ferrari'de 3,5 yıldır takım direktörlüğü yapan Mattia Binotto görevinden istifa etti. Ferrari’den yapılan açıklamada, yeni takım patronunu belirleme sürecinin devam ettiği ve yeni yılda sonuçlanmasının beklendiği belirtildi.

"Ferrari, 31 Aralık itibarıyla Scuderia Ferrari takımındaki görevinden ayrılacak olan Mattia Binotto’nun istifasını kabul etti" ifadelerinin yer aldığı Ferrari açıklamasında ayrıca, Ferrari Üst Yöneticisi (CEO) Benedetto Vigna’nın, “Mattia’ya 28 yılı aşkın süredir Ferrari’ye verdiği büyük katkı ve özellikle de takımı yeniden rekabetçi bir konuma getirdiği için teşekkür etmek istiyorum” görüşlerine yer verildi.

'FERRARI'DEN HUZURLA AYRILIYORUM'

Binotto ise açıklamasında, "Ferrari ile iş birliğimi bitirmeye karar verdim. 28 yıldır parçası olduğum, çok sevdiğim bir şirketten, belirlenen hedeflere ulaşmak için her türlü çabayı gösterdiğime olan inancın verdiği huzurla ayrılıyorum. Bu karar benim için ne kadar zor olsa da bu zamanda bu adımı atmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Gestione Sportiva'da zorluklarla dolu ama aynı zamanda büyük memnuniyetle dolu bu yolculuğu benimle paylaşan herkese teşekkür etmek istiyorum" dedi.

La Gazzetta dello Sport gazetesi, Binotto’nun yerine en güçlü adayın halihazırda Alfa Romeo-Sauber’in başında bulunan Fransız Frederic Vasseur’un olduğunu yazdı. (HABER MERKEZİ)