Fenerbahçeli Bilecik'ten 'cincon' özrü: Dil sürçmesi yaşadım

Galatasaray galibiyeti sonrası rakibine "cincon" diyerek tepki çeken Fenerbahçeli yönetici Erol Bilecik özür diledi. Bilecik dil sürçmesi yaşadığını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dün oynanan Galatasaray ve Fenerbahçe kadın futbol takımlarının ardından Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Erol Bilecik yaptığı açıklamayla tepki çekti. Bilecik, Fenerbahçe'nin 7-0 kazandığı maçın ardından soyunma odasında yaptığı ve FBTV'den canlı yayınlanan konuşmasında oyunculara "Canı gönülden tebrik ediyorum. Bizleri gururlandırdınız. Biz Galatasaray'a, cincona 6 Kasım'da 6 tane atmıştık, siz 7 Aralık'ta 7 tane attınız" dedi. 

ÖZÜR DİLEDİ

Bilecik'in Galatasaray'a "cincon" demesi sosyal medyada büyük tepki topladı. Birçok taraftar Bilecik'i sözlerinden dolayı eleştirdi. Bilecik daha sonra kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada dil sürçmesi yaşadığını belirtti ve özür diledi.

Bilecik şu ifadeleri kullandı: 

"Bugün, Galatasaray Spor Kulübü ile birlikte değerli rakibimizin nazik ev sahipliğinde, Türkiye'nin en büyük iki kulübü olarak ortaya çok önemli bir duruş koydu.
Bizleri en iyi şekilde ağırlayan Galatasaray Spor Kulübü'ne ve camiasına, başta Sn. Başkan Burak Elmas olmak üzere teşekkürlerimizi sunarız.
Ayrıca maç sonunda soyunma odasındaki aile içi konuşmam sırasında yaşanan dil sürçmesiyle oluşan talihsiz durumun rakibimize karşı herhangi bir maksatla yapılmadığını ifade etmek isterim.
Bu konunun, maçın öneminin üzerine geçmesi sebebiyle duyduğum samimi üzüntüyü başta Galatasaray Spor Kulübü ve tüm kamuoyu ile paylaşıyorum."

2018'den beri Fenerbahçe'de yöneticilik yapan Bilecik, 2017-2019 arasında da TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

Ne olmuştu?

Galatasaray ve Fenerbahçe kadın futbol takımları dün kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak için dostluk maçı düzenlediler. Nef Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 7-0 kazandı. 

(HABER MERKEZİ)