Fenerbahçe'den TFF'ye Icardi tepkisi: 'Fotoğraftaki hayranlıkta gizli'

Fenerbahçe Yöneticisi Selahattin Baki, Galatasaraylı Mauro Icardi'ye PFDK tarafından verilen 1 maçlık ceza için bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Galatasaray'ın golcüsü Mauro Icardi'nin Ankaragücü maçında tribünlere yaptığı hareket nedeniyle PFDK'dan 1 maç men cezası almasıyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Sarı lacivertli kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Icardi ile bir fotoğrafı paylaşılarak şu ifadelere yer verildi:

"Rakip tribünlere yapılan UTANMAZ harekete verilen bir (1) maçlık cezanın hikayesi, fotoğraftaki hayranlıkta gizli…

Bir örneği daha yok demiştik, tarafsız olması gerekenlerin ortaya koyduğu bu duruşun.

Şampiyonluk yarışını etkileyebilecek kural tanımayan bu hukuksuzluk, bir takım lehine bu kadar açık ve net bir kayırma daha önce görülmemiştir.

Bugün, sözün bittiği yerdeyiz!

Bu saygısızlık sadece Ankaragücü tribünlerine değil, Türk sporuna ve tüm sporseverlere yapılmıştır.

Mehmet Büyükekşi ve TFF çatısı altında Türk futbolunu yönetenler;

Saha içinde ve dışındaki tüm kararlarınızın, bir takımı kayırma, o takımı şampiyon yapma refleksiyle alındığını kamuoyu bir kez daha görmüştür."


'YİNE SAÇMA SAPAN BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

Öte yanan kulüp televizyonuna konuşan Baki, "Öncelikle yazılı açıklama yaptık ama yazılı açıklamanın üstüne de bir iki satır halinde söylenmiş farz oldu. İki gün önceki derecimi hatırlarsak; zaten orada bunun gönülsüz, istenmeyen ve tedbirsiz bir şekilde PFDK'ya sevk edildiğini ve burada var olacağını zaten öngörmüştük. O gün tedbirsiz olarak sevk edilerek sufle verildi. Bugün de cezayı bir maç açıklayarak; tiyatronun son perdesini gizlice koydular. Büyükekşi federasyonunun cevaplanması gereken çok basit sorular var. Eğer bazı iddialarda olduğu gibi bu görüntü ve fotoğraf montajsa o zaman ceza niyetine O bir maç cezayı da almaması gerekiyor. Görüntüler montajı yok neden tedbirsiz sevk ve neden bir maç? Yine son derece saçma sapan bir durumla karşı karşıyayız. Bunun böyle olacağı zaten belliydi. Bunun yol haritası birkaç gün önce bizim önümüze kondu. Bugün de son kilometre taşı olarak önümüze sunuldu. Bugün Türk futbolunun MR'ı izlendi. MR sonucu da bellidir. Hastalık belli, teşhis belli, virüs belli, yapılması gerekenler belli..." ifadelerini kullandı.

'BİR KERE DAHA BİR TAKIMİN, BİR CAMİANIN KAYRILDIĞININ İSPATINI YAŞIYORUZ'

Bir camianın kayrıldığının kanıtını yaşadıklarını ifade eden Selahattin Baki, "Her ne kadar bu hadise Ankaragücü-Galatasaray maçında verilmiş olsa da bu karar şampiyonluk dinamiklerini de sakatlayacak bir karar. dolayısıyla tek yıldız ve bir camianın başarılı olduğu yarayan bu karar bir kere daha Türk futbolunun Gözlerin önünde yaşanmıştı, bu kıyım. Bir kere daha eminiz ki Büyükekşi federasyonu her zamanki vurduymazlığı ve her zamanki sessizliği ile halının üzerinden süpürmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

Ali Koç'un önemli açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Baki, şu ifadeleri kullandı:

"Fenerbahçe kamuoyunda cuma gününe dönmek istiyoruz. Cuma akşamı Almanya'da Gelsenkirchen Derneğimizin balosunda Başkanımızın önemli açıklamaları olmuştu. Bir takım kayırma üzerine bir sistem olduğu ve bunun artık Türk futbolunda maalesef alışıldığı ve bunun karşılığında hiçbir bedel ödenmediği ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün O zamana kadar çok farklı bir ruhun üstlenmiş olmasından dolayı gerek ve tekrar kenetlenmemiz süreci ve bu süre boyunca çok zorlu geçeceği ile ilgili uyarılarda bulunmuştu.

'FENERBAHÇE CAMİASI GEREKLİ ZAMANLARDA ÇOK BÜYÜK KENETLENME REFLEKSİ GÖSTERMİŞTİR'

Tek ses olmalarını vurgulayan Selahattin Baki, "Bu işler gönülden olmalı, biz rica ediyoruz diye değil. Ama Fenerbahçe camiası gerekli zamanlarda çok büyük kenetlenme refleksi gösterdi. Ve ancak o zaman biz bu tür lobileri, bu tür anti-Fenerbahçeli, kamu faaliyetlerini sürdüren insanlar alt yapmayı başarmışızdır. Aramızda 1 santimetre bile çatlak olmaması gerekiyor. Fenerbahçe camiasının tekrar kanatlanıp tekrar kola girmesi tekrar o içimizdeki ruhu, aynı Zaferin Rengi filminde ruhuyla minimum haziran ayına kadar eksiksiz, tek ses yürümemiz lazım" sözlerini sarf etti.

'ÖNCE ORTALIĞI ATEŞE VERİRLER, LAYIKIYLA BİR CEVAP ALIRLAR'

Galatasaray'ın yaptığı açıklama hakkında konuşan Baki, "Şunu da söylemeden geçemeyeceğim; dün bir Galatasaray yöneticisi bir açıklama yapıyor. Açıklamayı dinleyen, okuyan zanneder ki biz durup dururken bir açıklama yapmışız. Oysa kendileri koskoca bir asırlık çınara, Türkiye'nin en büyük sivil toplum Ama bunlar hep böyle. Önce ortalığı ateşe verirler, kalitesinde bir cevap verirler, o ürün süreleri sonra da böyle muafiyete oynarlar, itidal çalmaya başlarlar. Bundan sonra istedikleri gibi gitmeyecek bu iş. F. Bahçe camiasının daha agresif kenetlenmesi gerekiyorsa daha agresif kenetlenecek. Ama biz şampiyonluğu sonuna kadar sahada hak ettiğimiz gibi sportif olarak kovalamaya devam ediyoruz. Ve bu tür lobileri yıkmak için neredeyse gelen her şeyi tamam" dedi.

Baki şu ifadelerle noktaladı:

"Galatasaraylı yöneticinin yaptığı açıklamayla ilgili şunu da söylemek isterim: Daha çok kısa bir zaman önce sizin başkanınız bizim başkanımız Sayın Ali Koç'la ilgili ciddi, saçma sapan akıl, mantık kuralları zorlayan iddialarda ve açıklamalarda bulundu. Kendilerini bir kere daha er meydanına davet edildiklerinde Centilmence, bu camiaların büyüklüğüne ve kalitesine yakışır şekilde konuşmak için. Bir kere daha 'hayır' dediler. Ondan sonra bir kere daha resmi ağızdan bize saldırırlar. Saldırdıktan sonra standardıyla uygun olarak alınca da bu sefer böyle bir refleks çalıştırılmaya çalışıyorlar. , ezeli rakibimizin gösterdiği refleksler. Dünkü açıklamaları çok da ciddiye almıyorum."

 

(SPOR SERVİSİ)