Fenerbahçe'ye galibiyet yetmedi

Fenerbahçe, Antalyaspor'u Enner Valencia ve Zajc'ın golleriyle 2-0 mağlup etti. Galatasaray'ın MKE Ankaragücü deplasmanında kazanmasıyla Fenerbahçe şampiyonluk şansını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında şampiyonluk şansını sürdürmek isteyen Fenerbahçe, Antalyaspor'u konuk etti.

Fenerbahçe sahaya İrfan Can Eğribayat, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Attila Szalai, Peres, Arao, Arda Güler, Zajc, İrfan Can Kahveci, Valencia ve Batshuayi'yle çıktı.

Antalyaspor ilk 11'i ise Helton, Bünyamin Balcı, Emrecan Uzunhan, Veysel Sarı, Güray Vural, Erdal Rakip, Fernando, Fredy, Larsson, Doğukan Sinik ve Haji Wright'tan oluştu.

Kendi yarı sahasında topu kapan Arda Güler, çalımlarla Antalyaspor yarı sahasına kat etti. Güler'in defansın arkasına şık pasına hareketlenen Enner Valencia, kaleciyle karşı karşıya vuruşunda ağları havalandırdı: 1-0.

VALENCİA, ALEX'İ GEÇTİ KOCAMAN'IN REKORUNA ORTAK OLDU

Enner Valencia, gol sayısı 29'a çıkardı. Fenerbahçe formasıyla ligde, bir sezonda en çok gol atan futbolcu unvanını 28 golü bulunan Alex de Souza'dan devralan Valencia, 29 golle en çok gol atan oyuncu olan Aykut Kocaman'ın rekorunu egale etti.

15. dakikada Fenerbahçe ceza sahasına sarkan boş durumdaki Doğukan topu ağlara gönderdi ama ofsayt nedeniyle gol geçerlilik kazanmadı. 

Maçın ilk yarısını Fenerbahçe 1-0 önde tamamladı. 

90+5. dakikada ceza yayı üzerinde şık bir hareketle 2 rakibinden sıyrılarak ceza sahasına giren Zajc'ın sağ çaprazdan şutunda top ağlara gitti: 2-0.

Fenerbahçe, maçı 2-0 kazanmasına karşın, Galatasaray'ın MKE Ankargücü'nü 4-1 mağlup etmesiyle şampiyonluk şansını kaybetti. (HABER MERKEZİ)