Fenerbahçe açıkladı: Arda Güler için KAP bildirimi

Fenerbahçe, Arda Güler'in İspanyol devi Real Madrid'e transferi konusunda görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe, milli futbolcu Arda Güler'in Real Madrid'e transferi konusunda resmi görüşmelere başlandığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Sarı-lacivertli kulüp, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Futbol A Takımı oyuncularımızdan Arda Güler'in, İspanya'nın Real Madrid CF kulübüne transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır.

'20 MİLYON EURO FESİH BEDELİ KARŞILIĞINDA...'

Profesyonel Futbolcumuz Arda Güler'in İspanyol Kulübü Real Madrid CF'e, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 20.000.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri Real Madrid CF tarafından ödenecektir.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak Real Madrid CF tarafından, Kulübümüze azami 10.000.000 Avro bonus bedeli ödenecektir. 

Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Real Madrid CF'in elde edeceği transfer bedelinin %20'si sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir."

AKŞAM İMZA, YARIN TANITIM

İspanya'nın Real Madrid Kulübü, Madrid'de bu akşam sözleşme imzalaması beklenen milli futbolcu Arda Güler'i yarın basına tanıtacak.

Real Madrid Kulübüne yakın çevrelerden alınan bilgiye göre, öğleden sonra özel bir uçakla İstanbul'dan Madrid'e gelecek Arda Güler, sağlık kontrolü sonrası sözleşmeye imza atacak ve anlaşma akşam saatlerinde resmi olarak duyurulacak.

Milli futbolcu, Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez'in de katılımıyla yarın TSİ 13.00'te Madrid'in Valdebebas bölgesindeki Real Madrid Sportif Şehri adlı tesislerinde basına tanıtılacak.

Arda Güler'in Real Madrid ile 6 yıllık sözleşmeye imza atması bekleniyor.

ARDA GÜLER'DEN MESAJ: VEDA ETMEK ZOR

Genç futbolcu sosyal medya hesabından bir veda mesajı yayınladı. Güler, "Hayatımın en güzel günlerini yaşadığım Fenerbahçe’ye veda zamanı.. Hayalini kurduğum çubukluyu ilk kez giydiğim anı, 10 numaralı formanın gururunu, muhteşem Fenerbahçe taraftarını ve ayak bastığım her yerde karşılaştığım muhteşem desteği hiçbir zaman unutmayacağım.

Veda etmek zor ama bana inananları daha fazla gururlandırmak, vazgeçmek üzere olan herkese ümit olabilmek ve Türk gençlerinin istediklerinde her şeyi başarabileceğini kanıtlayabilmek için bu kararı almam gerekiyordu.

Bugün olduğum kişi olmama yardımcı olan herkese sonsuz teşekkür ederim. Bana milli takım kapısını açan, bir hayali yaşatan, hep güzel anılarla hatırlayacağım canım Fenerbahçem her zaman kalbimde olacaksın. İyi ki Fenerbahçe" ifadelerini kullandı (HABER MERKEZİ)