Fenerbahçe 6'da 6 yaptı

Süper Lig'deki erteleme maçında Fenerbahçe, Başakşehir'i Szymanski (2), Duarte (kendi kalesine) ve Djiku'nun attığı gollerle 4-0 mağlup etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, ligdeki altıncı maçını da kazandı.

Fenerbahçeli futbolcu Sebastian Szymanski attığı golün ardından sevinç yaşadı. (Fotoğraf: Ali Atmaca/AA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi eleme maçı nedeniyle Süper Lig'in 3. haftasında ertelenen karşılaşmada RAMS Başakşehir'i (İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü) konuk etti.

Fenerbahçe maça Livakovic, Ferdi Kadıoğlu, Becao, Djiku, Oosterwolde, İsmail Yüksek, Fred, Szymanski, İrfan Can Kahveci, Tadic ve Edin Dzeko ile başladı.

Başakşehir ise Volkan Babacan, Karzev, Duarte, Cemali, Lima, Berkay Özcan, Aleksic, Pelkas, Serdar Gürler, Deniz Türüç ve Piatek 11'iyle sahaya çıktı.

FENERBAHÇE'DE 1, BAŞAKŞEHİR'DE 4 OYUNCU SAKAT

Fenerbahçe'de Alanyaspor'a karşı ilk 11'de forma giyen Bright Osayi-Samuel, hafif sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal bu oyuncunun yerine Jayden Oosterwolde'yi sahaya sürdü.

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan ise Galatasaray karşılaşmasına göre ilk 11'inde zorunlu 3 değişiklik yaptı. Erteleme maçının oynanması gereken ilk tarihten sonra transfer edilen 3 isim, Leo Dubois, Emmanuel Dennis ve Ousseynou Ba, bu mücadelede forma giyemedi. Çağdaş Atan, bu 3 ismin yerine Cemali Sertel, Dimitrios Pelkas ve Deniz Türüç'ü ilk 11'de görevlendirdi.

Sakatlıkları bulunan Muhammed Şengezer, Ömer Ali Şahiner, Patryk Szysz ve Edgar Ie de kadroda yer almadı.

FENERBAHÇE, 20 DAKİKADA 3 GOL ATTI

Fenerbahçe, 5. dakikada Djiku'nun golüyle 1-0 öne geçti. Sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda arka taraftaki Djiku, topu kafayla içeriye çevirdi. Savunmanın uzaklaştırmak istediği topa gelişine vuran Djiku, ağları havalandırdı.

10. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında sol taraftan ceza sahasına giren İrfan Can Kahveci, ortasını arka direkteki Tadic'e gönderdi. Tadic'in kale önündeki Edin Dzeko'ya çevirdiği topa dokunan Duarte, topu kendi ağlarına gönderdi: 2-0

20. dakikada kendi yarı sahasından çıkmaya çalışan Başakşehirli oyuncular, Fenerbahçe'nin baskısı sonucu topu kaptırdı. Hatalı pasta topu önünde bulan Szymanski, ceza yayı önünden şık bir vuruşlara topu ağlara gönderdi: 3-0

Fenerbahçeli kalecisi Dominik Livakovic attıkları golün ardından sevinç yaşadı. (Fotoğraf: Ali Atmaca/AA)

İlk yarıyı Fenerbahçe, 3-0 önde tamamladı. 

Fenerbahçe, 80. dakikada Szymanski'yle bir gol daha buldu ve skoru 4-0'a getirdi. Sol taraftan yapılan ortada defansın arkasına sarkan Batshuayi, ceza sahasında iyi yükselerek topu Szymanski'ye çevirdi. Kale sahasında boş durumda vuruşunu yapan Szymanski fileleri sarstı. 

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe sahadan 4-0 galip ayrıldı. Bu galibiyetle sarı laciverliler, bu sezon Süper Lig'de çıktığı 6 maçın hepsini kazandı. (HABER MERKEZİ)