Fenerbahçe 1-0'dan döndü, yeniden liderliği devraldı

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'in 13. haftasında konuk ettiği Fatih Karagümrük'ü 2-1 yendi. Fenerbahçe bu sonucun ardından averajla liderliği Galatasaray'dan devraldı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe, Süper Lig’in 13’üncü hafta karşılaşmasında Fatih Karagümrük’ü sahasında 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup ederek puanını 34’e yükseltti ve averajla tekrar liderliği elde etti. Sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri 48’inci dakikada penaltıdan ve 58’inci dakikada Dusan Tadic kaydetti. Deplasman ekibinin tek sayısı ise 39’uncu dakikada Can Keleş’ten geldi.

Ülker Stadı'ndaki karşılaşmayı Arda Kardeşler yönetti. 

39’uncu dakikada Karagümrük öne geçti. Organize gelişen atakta cephede topla buluşan Mendes, sol kanattan ceza sahası içerisine giren Can Keleş’i gördü. Bu oyuncunun kaleci Livakovic’i geçtikten sonra dar açıdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kale çizgisi üzerindeki Ferdi Kadıoğlu’nun bacaklarının arasından geçerek filelere gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı deplasman ekibinin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

47’nci dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Crespo’nun sağ kanattan ceza sahası içerisine uzun yolladığı topa hareketlenen İrfan Can’ın yüzüne kaleci Dituro’nun hamlesinin ardından hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi.

48’inci dakikada penaltı vuruşunda topun başına geçen Tadic’in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Dituro’nun solundan filelerle buluştu.

58’inci dakikada Fenerbahçe öne geçti. Hızlı gelişen atakta topla birlikte kat eden İrfan Can, sağ kanattan ceza sahası içerisine giren Szymanski’yi gördü. Bu oyuncunun yerden verdiği pasta altıpasın hemen gerisinde buluşan Tadic’in müsait pozisyonunda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Ligde son olarak sırasıyla Trabzonspor mağlubiyeti ve Adana Demirspor beraberliği yaşayan Fenerbahçe, söz konusu 2 karşılaşmanın ardından yeniden 3 puana ulaştı.

Sarı-lacivertliler, elde ettiği 3 puanla liderliği de yeniden Galatasaray'dan devraldı.

İLK KEZ GERİDEN GELİP KAZANDI 

Fenerbahçe, bu sezon ilk defa ilk yarısında soyunma odasına yenik girdiği bir maçı galip tamamladı.

Sezonda üst üste 19 resmi maç kazanan sarı-lacivertliler, 20. maçında Trabzonspor'a mağlup olmuştu. Sarı-lacivertliler, bu maçın ardından UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde deplasmanda Spartak Trnava'ya da yenilmişti.

Söz konusu 2 karşılaşmada da soyunma odasına mağlup giren sarı-lacivertliler, sahadan puansız ayrılmıştı.

Fenerbahçe, habere konu maçlar dışında ligde Antalyaspor ve Avrupa'da Twente maçlarında skor olarak geri düşse de soyunma odasına mağlup girmemişti. (HABER MERKEZİ)