Federer 41 yaşında: Jübile zamanı geldi

İsviçreli dünya yıldızı tenisçi, sosyal medyadan duyurdu: Vücudumun bana mesajı çok açık. Profesyonel kariyerimi sonlandırmanın zamanı geldiğini anlamalıyım.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 20 Grand Slam şampiyonluğu ile dünyanın en iyi 3 tenisçisinden biri olan Roger Federer, profesyonel tenis kariyerini bitireceğini açıkladı.

Çeşitli sakatlıklar ve ameliyatlar nedeniyle 2021 yılında yapılan Wimbledon turnuvasından bu yana yarışmalara katılamayan 41 yaşındaki İsviçreli tenisçi, sosyal medya hesabından bu ayın sonunda Londra'da yapılacak Laver Kupası'nın ardından 'jübile' yapacağını duyurdu: "Vücudumun bana mesajı çok açık. 24 yıllık kariyerimde 1.500'den fazla maçta oynadım. Profesyonel kariyerimi sonlandırmanın zamanı geldiğini anlamalıyım."

Federer şöyle devam etti: "Tenise de şunu söylemek istiyorum. Seni çok seviyorum ve hiçbir zaman bırakmayacağım."

Federer, 20 Grand Slam şampiyonluğu ile dünyada üçüncü sırada. İspanyol Rafael Nadal'ın 22, Sırbistanlı Novak Djokovic'in ise 21 Grand Slam'i bulunuyor.

Federer'in duyurusunun ardından Wimbledon'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise şu ifadeler kullanıldı: "Roger, nereden başlasak? Senin hikayene şahit olmak ve her anlamda şampiyon olduğunu görmek çok büyük bir ayrıcalık. Sahalarımızda senin varlığını özleyeceğiz. Yarattığın tüm anılar ve insanlara verdiğin mutluluk için teşekkür ederiz." (HABER MERKEZİ)