FBI: Michigan Valisi’ni kaçırma girişimi engellendi

ABD'de Federal Soruşturma Bürosu, Michigan Valisi Gretchen Whitmer'ın kaçırılması planının engellendiğini açıkladı. Aralarında Wolverine Watchmen isimli milis grubundan kişilerin de yer aldığı 13 şüphelinin tutuklandığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Michigan'ın Demokrat Partili Valisi Gretchen Whitmer'ı 'kaçırma ve devirme girişiminin engellendiğini' duyurdu. Aralarında Wolverine Watchmen milis grubuyla bağlantılı yedi kişinin de bulunduğu 13 kişi, Michigan valisini kaçırma ve eyalet başkenti binasına saldırı planlamaktan tutuklandı.

FBI'ın yayınladığı açıklamaya göre grup, Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump'ın eleştirilerine sık sık hedef olan Demokrat Vali Gretchen Whitmer'ı, 3 Kasım başkanlık seçimleri öncesinde kaçırmayı planladı. Michigan Başsavcısı Dana Nessel suçlamaları duyurmak için yaptığı basın toplantısında, "Çabalarımız sayesinde, kolluk kuvvetlerinin, hükümet yetkililerinin ve halkın hayatını tehlikeye atacak geniş kapsamlı planlar ortaya çıktı’’ dedi. 

FBI Direktörü Christopher Wray, eylül ayında düzenlenen Kongre oturumlarında, büronun beyazların üstünlüğüne inanan ve anti-faşist gruplar da dahil olmak üzere şiddet ve aşırılık yanlılarına yönelik soruşturmalar yürüttüğünü söylemişti. Wray, soruşturmaların en büyük bölümünün beyaz ırkın üstünlüğünü savunan gruplarla ilgili olduğunu kaydetmişti.

ABD'nin Michigan eyaletinin batı bölgesi savcısı Andrew Birge, FBI'ın bir grup kişinin Michigan hükümetinin 'şiddet kullanılarak devrilmesini' tartıştığını sosyal medya üzerinden fark ettiğini ve bu grup içindeki gizli kaynaklar üzerinden aylarca soruşturma yürütüldüğünü açıkladı. Birge, tutuklanan şüphelilerin, Whitmer'ı kaçırmaya teşebbüs suçlamasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırılabileceklerini söyledi. Altı kişinin isimleri Adam Fox, Barry Croft, Ty Garbin, Kaleb Franks, Daniel Harris ve Brandon Caserta olarak açıklandı.

Birge, Whitmer'ın evinin hedef alınacağını belirterek, "Özellikle Fox ve Croft, polisi evden uzaklaştırmak için patlayıcı cihazlar kullanmayı tartıştı. Fox patlayıcı yerleştirmek için, bir Michigan otoyol köprüsünün ayaklarını bile kontrol etti" dedi. Birge ayrıca güvenlik güçlerinin, bazı komplocuları, eyaletin doğu yakasında patlayıcılar için bağış toplamak ve taktik teçhizat alışverişi yapmak için toplandıkları sırada tutukladığını açıkladı. (Kaynak: Amerika'nın Sesi)