Fazıl Say'dan 'orman yangını' eleştirisi: Biz terkedilmiş bir toplumuz, iktidar derhal değişmeli

Fazıl Say, orman yangınlarının ardından iktidarı eleştirdi. Say, "Uluslararası yardım çağrısından başka çare kalmadığını hepimiz görüyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'nın Manavgat ve Gündoğmuş, Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz, Milas Kavaklıdere ve Seydikemer ilçeleriyle Dersim'in Hozat ilçesinde orman yangınları ve yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, son 5 günde 32 ilde meydana gelen 119 yangının kontrol altına alındığını, 3 ildeki 8 yangının da devam ettiğini açıkladı.

'ULUSLARARASI YARDIM ÇAĞRISINDAN BAŞKA ÇARE KALMADI'

Piyanist Fazıl Say, dünden bu yana kullanıcıların sosyal medya üzerinden yürüttüğü uluslararası yardım çağrısına destek oldu. “Türkiye’ye yarım edin: Küresel çağrı” kampanyasını paylaşan Say, Twitter’da yaptığı açıklamada, “Biz terkedilmiş bir toplumuz. İyice anladık. Uluslararası yardım çağrısından başka çare kalmadığını hepimiz görüyoruz. Ormanlarımız yanıyor. Bir türlü söndürülemiyor. Bizde ise; erken seçim olmalı, iktidar derhal değişmeli, çağdaş bir anlayışla güzel memleketimize sahip çıkılmalı” dedi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)