Fatih'te kadın cinayeti: Otel odasında öldürüp kaçtı

Fatih'te İngiltere vatandaşı Ayan Mohomed Dhoba otel odasında öldürülmüş olarak bulundu. Dhoba'nın otelden kaçan eşi Ahmet Y.M. bindiği takside yakalanarak tutuklandı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Fatih Mevlanakapı Mahallesi'ndeki bir otelin 111 numaralı odasında dün saat 12.20 sıralarında İngiltere vatandaşı Ayan Mohomed Dhoba (26) isimli kadın, boğazı kesilerek öldürülmüş olarak bulundu. Yapılan incelemede Dhoba'nın vücudunda da delici bir aletle gerçekleştirilen yara izleri olduğu görüldü.

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada Ayan Mohomed Dhoba'nın 11 Kasım'da eşiyle birlikte Türkiye'ye giriş yaptığını belirledi. Yapılan incelemede Dhoba'nın eşi Ahmet Y.M'nin (28) otelden tek başına ayrıldığı anlara ait güvenlik kamera görüntülerine ulaşıldı.

Olaya ilişkin şüphelinin yakalanması için harekete geçen ekipler, şüphelinin cinayetin ardından taksiye binerek otelden ayrıldığını tespit etti.

POLİSLER TAKSİCİYİ TELEFONLA YÖNLENDİRDİ 

Plakasından taksiciye ulaşan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şoförden taksiyi en yakın karakola ya da polis uygulama noktasına götürmesini istedi. Bunun üzerine Fatih'teki bir uygulama noktasında duran taksici, İngiliz vatandaşı şüpheli Ahmet Y.M'nin yakalanmasını sağladı.

Emniyette ifadesi alınan Ahmet Y.M. eşini öldürdüğünü itiraf etti. Şüphelinin gösterdiği yerde yapılan aramada tuvalete gizlenmiş olayda kullanılan tornavida bulundu. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

Şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. (HABER MERKEZİ)