Fas'taki depremde ölü sayısı 2 bini aştı

Fas Marakeş'te meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde ölü ve yaralı sayıları güncellendi. Pek çok şehirde büyük yıkım var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fas'ın Marakeş kentinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde hükümet, can kaybının 2 bin 12'ye, yaralı sayısının 1404'ü ağır olmak üzere 2 bin 59'a çıktığını açıkladı. 8 kilometre derinlikte meydana gelen depremin merkez üssü, Marakeş kentinin El-Huz bölgesi olarak belirlendi. 

 

Marakeş, Azilal, Agadir, Varzazat ve Chichaoua kentlerinde büyük yıkım olduğu aktarıldı. AP haber ajansının aktardığına göre UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Marakeş'teki eski şehri çevreleyen ünlü kırmızı duvarların bazı kısımları hasar gördü.

Türk Kızılay da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fas'ın Marakeş şehrinde meydana gelen deprem sonrası afet ekiplerinin gelişmeleri yakından takip ettiğini duyurdu.

Fas Kanal 1 Televizyonu, depremin pek çok kentte hasara yol açtığı bilgisini geçti. "El-Yevm 24" haber sitesi, depremde Marakeş kentinde bazı binaların çöktüğünü belirtti. Depremde Marakeş'in tarihi surlarının bir kısmının da zarar gördüğü belirtildi.

Acil durum ekipleri, binaların enkazında hayatta kalanları arama çalışmalarına hemen başladı.  Yerel basın tarafından ilk bilgilerde depremin 6,8 büyüklüğünde olduğu aktarılırken, Almanya Sismoloji Merkezi de depremin büyüklüğünü 7 olarak açıkladı. Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, Marakeş kentinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin ülke tarihinde son yüzyıldaki en büyük deprem olduğunu duyurdu. (Kaynak)

Etiketler fas marakeş deprem