Faruk Bildirici yazdı: Futbol medyası Santos'u nasıl atladı?

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, Türkiye spor medyasının Beşiktaş'ın teknik direktörlüğü için Santos'un adını hiç anmamasını, haberi nasıl atladığını yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta takımın başına Portekizli Fernando Santos getirildi. Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, spor medyasında Beşiktaş teknik direktörlüğü için onlarca ismin anılıp Santos'un nasıl yazılmadığını inceledi.

Kişisel web sitesinde konuyu değerlendiren Bildirici, Santos vakasıyla birlikte futbol gazeteciliğinin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Futbol gazeteciliğinin zehirlendiğini belirten Bildirici "Bütün olanaklarını seferber ettiği kulüplerden birindeki gelişmeleri zamanında öğrenememek, futbol medyasının bilgi kanallarında tıkanıklıklar olduğunun işareti" dedi.

Bildirici'nin yazısından bir bölüm şöyle:

 

Spor haberlerinde tahmin haberleri siyasi haberlerden daha yaygın. Hem de tutturma oranı daha düşük. Öyle ki, AKP’nin İstanbul adayının Murat Kurum olacağını önceden yazan, söyleyen çoktu siyaset yorumlayanlar arasında. Fakat futbol medyasında Beşiktaş’ın yeni teknik direktörünün Fernando Santos olacağını önceden dile getiren çıkamadı.

Rıza Çalımbay’ın 22 Aralık’ta ayrılmasının ardından futbol medyasında hemen isimler geçidi başladı; Quique Setien, Bruno Genesio, Ole Gunar Solskjaer, Hansi Flick, Mircea Lucescu, Razvan Lucescu, Andre Breitenreiter, Sergen Yalçın, Giovanni Van Bronckhorst, İvan Jovanovic, Ernesto Valverde…

O günden itibaren futbol medyasında hemen her gün farklı isimler, birbiriyle çelişen haberler yayımlandı Beşiktaş’ın yeni hocası konusunda. Gün içinde her medya kuruluşu farklı telden çalıyordu. Örneğin 28 Aralık’ta, Karar, Sözcü, Korkusuz, “İbre’nin Sergen’e döndüğü”nü yazarken Hürriyet ve Sabah, Sergen ile görüşülmediğini aktarıyordu. Aynı gün Türkiye, Lucescu’yu ikna turu düzenleneceğini, Akşam ise “Setien ve Valverde ile görüşüleceğini” bildiriyordu. (SPOR SERVİSİ)

YAZININ TAMAMI