Fahrettin Altun: Türkiye dezenformasyona en çok maruz kalan ülke

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: "Artık sorunların yerelliği diye bir şey söz konusu değil. Dezenformasyon sadece Türkiye'nin değil, tüm ülkelerin, uluslararası toplumun sorunudur."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD'de düzenlenen "Afet Diplomasisi: Dirençli Bir Dünya İçin Uluslararası Dayanışmayı Yeniden Kurgulamak" paneline, video mesajla katıldı.

İki depremde 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini söyleyen Altun, "Hiçbir ülkenin kolay kolay hazır olamayacağı, hiçbir devletin tek başına mücadele edemeyeceği bu büyük felaket karşısında daha önce görülmemiş bir devlet-millet dayanışması ortaya konuldu" dedi. 

"Artık sorunların yerelliği diye bir şey söz konusu değil" diyen Altun, şöyle konuştu: "İşte bu sebeple bu sorunların çözümünde uluslararası dayanışma ve işbirliği uluslararası anlamda birincil hedef olarak önümüzde durmaktadır. Uluslararası dayanışma kadar önemli bir diğer konu da dezenformasyon ve dezenformasyonun yıkıcı etkileri. Biz yaşadığımız felakette bir kez daha gördük ki yalan haber yayan şer odaklarını hiçbir şey durdurmuyor.

Gelinen noktada dezenformasyonun yalnızca milli güvenliğe değil, doğrudan vatandaşın can ve mal güvenliğine nasıl zarar verebileceği de açıkça ortaya çıkmıştır. Türkiye, dezenformasyona en çok maruz kalan ülke olarak bunun zararlarını kararlılıkla dile getirmektedir. Bilinmeli ki bu sadece Türkiye'nin değil, tüm ülkelerin, uluslararası toplumun sorunudur. Yalan ve yanlış bilginin üretilmesi ve yayılması konusunda tüm ülkeleri sorumluluk duygusuyla birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz." (HABER MERKEZİ)