Facebook’ta özür dileyince cezadan kurtuldu

Şehir Hastanesi’nde görevli doktor Fatih Ayyıldız kendisini tehdit eden hastası Hanife O’yu, Facebook sayfasında özür paylaşımı şartı karşılığında affetti.

Google Haberlere Abone ol

Şenay Bilik Yıldırım

ESKİŞEHİR - Şehir Hastanesi’nde görevli Doktor Fatih Ayyıldız’a geçen yıl tehdit ve hakaretlerde bulunan şüphelinin davası sosyal medyada özür dilemesi ile kapandı.

17 Ocak 2022 tarihinde Şehir Hastanesi’nde görevli Doktor Fatih Ayyıldız’a tedavi olmak için başvuran Hanife O, burada muayene sırası beklemesi nedeniyle yaşanan tartışma sonrasında Dr. Ayyıldız’a tehdit ve hakaretlerde bulundu. Hanife O. hakkında soruşturma başlatıldı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma sonucunda; dosya Uzlaştırma Bürosu'na gönderildi. Taraflardan şüpheli Hanife O. "Bir anlık öfkeye kapılarak yaptıklarından dolayı pişman olduğunu, özür dilemek istediğini" ifade etti. Dr. Ayyıldız ise Hanife O’nun Facebook’ta özür paylaşımı yapması şartıyla affedeceğini söyledi. Hanife O’nun Facebook paylaşımı yapmasının ardından Fatih Ayyıldız şikayetini geri çekti.

Hanife O’nun Facebook’taki paylaşımı ise şöyle: “Eskişehir Şehir Hastanesi’nde Uzman Doktor olarak çalışan Doktor Fatih Ayyıldız’dan 17.01.2022 tarihinde yapmış olduğum kötü söz ve davranışlarımdan dolayı kendisinden ve hastalarımız için gece gündüz demeden emek veren doktorlarımızdan ve sağlık personeli camiasından içtenlikle özür dilerim.”