Eyüpsultan'da İETT otobüsü 17 araca çarptı, şoförü kaçtı

Eyüpsultan'da rotasından çıkan bir özel halk otobüsü, girdiği bir sokakta park halindeki 17 araca çarptı. Kazanın ardından kaçan otobüs şoförünün yakalanması için çalışma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde sürücüsünün kimliği belirlenemeyen İETT otobüsü 17 araca çarptı. Otobüs yol kenarında park halindeki kamyonete çarptıktan sonra durabildi. Sürücü olay yerinden kaçarken araçlarda hasar meydana geldi.

DHA'nın haberine göre kaza, saat 00.30 sıralarında Alibeyköy Mahallesi Canan Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre özel halk otobüsü, Atatürk Bulvarı'ndan Canan Sokak'a girdiği sırada önce yön tabelasına, ardından da sokakta bulunan park halindeki araçlara çarptı.

Otobüs, aralarında ambulans, kamyon ve otomobillerin bulunduğu araçlara çarpıp yaklaşık 1 kilometre ilerledikten sonra çelik kasa yüklü olduğu öğrenilen bir kamyona çarptıktan sonra durabildi. Çarpmanın etkisiyle savrulan kamyon sokaktaki doğalgaz kutusuna çarptı.

İhbar üzerine olay yerine, İGDAŞ ekipleri, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler kaza ile ilgili inceleme yaptı. Sürücünün yakalanması için çalışma başlatıldı.

'BU SOKAKTA OTOBÜS HATTI YOK'

Mahallelilerden Hidayet Tayfur, kazayı şöyle anlattı:

“Canan sokağın baş tarafında oturuyordum. Bir gürültü duydum. Balkona çıktım. Bir baktım otobüs son sürat geliyor, bağırdım. Yol üzerinde insanlar vardı. Bağırmamla insanlar kaçtı. Zaten vura vura geldi, en son nokta buraya geldi. Bu kamyona çarptı. Buna vurduktan sonra geldik, çalışıyor içinde kimse yok. Terk etmiş gitmiş. Şahsı görmedik. Kimseye çarpmadı. Benim bağırmamla, yolda yayalar vardı. Onlar kaçtı yoksa, birkaç tane ölü olurdu. Burada otobüs hattı yok. Atatürk Bulvarı'ndan Canan Sokak'a giriş yapıyor böyle bir hat yok" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)