EYT için dilekçe kuyruğu oluştu: 'Devlet vermedi, hakkımızı biz aldık'

EYT ile ilgili düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından Trabzon’da başvurular alınmaya başlandı. EYT kuyruğundakiler, maaşların düşüklüğü sebebiyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - EYT kapsamında girenler, Trabzon'da da kuyruklar oluşturdu. Emeklilik başvurularını yapmak için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Trabzon İl Müdürlüğü'ne gelenler nedeniyle işlemlerde yoğunluk oluştu.

'EKONOMİMİZ BİRAZ RAHATLAYACAK'

Emeklilik dilekçesini kuruma sunan Erdal Menteşe, karar ile 8 yıl daha beklemek zorunda kalmadan emekli olacağını söyledi. 47 yaşındaki Menteşe, “EYT daha önce kalkmasaydı üç yıllık emekliydim. Gecikmiş bir karar da olsa bizler için iyi. Yasa ile birlikte hemen emekli olacağım. Üç tane çocuğum var. Çalışmaya devam edeceğiz. Ekonomimiz biraz rahatlamış olacak” dedi. 

Emeklilik dilekçesini veren Orhan Kum da EYT’nin devletin bir lütfu olmadığına vurgu yaptı. “Kazanılmış olan haklarımızı biz aldık, devlet vermedi” diyen Kum, “7 bin iş günüm var. Kimse bize 'verdik' demesin. Hakkımızı aldık ama maaş bağlama oranları adaletsiz. Ben orta okul ve lisede çocuk okutuyorum. Şu anda 5 bin 500 TL ile 2 çocuk okutabilen varsa, diyebileceğim bir şey yok. Şu anda muhalefetin bize vadettiği 8 bin 506 liranın en düşük emekli aylığı olması gerekir. EYT çıktığı halde bu maaş sebebiyle muhalefete oy vereceğim. 5 bin 500 TL’ye geçim diye bir şey yok. Bizim talebimiz en düşük emekli aylığının asgari ücret olması. İnsanca yaşam hakkımızı istiyoruz. 5 bin 500 liraya kimse emekli olup evde oturamaz. Onu çift maaş, üç maaş alanlara desinler. Böyle bir düzen yok. Sonuç olarak herkes her şeyi çok iyi biliyor. Fakat toplum olarak şükürcüyüz. ‘46 yaşında emekli mi olunur’ diyenler baksınlar partili cumhurbaşkanı kaç yaşında emekli olmuş…” diye konuştu. 

Emeklilik olan Hakan Yıldız da yasanın çıkmasından memnuniyet duyanlardan. Karar ile dokuz yıl evvel emekli olduğunu belirten Yıldız, “Beklediğimiz yasa geldi. Başvurumuz yaptık, memnunuz. Daha yaşımız genç olmasına rağmen emekli olduk. Yasa çıkmasa 55 yaşını bekleyecektim. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin” ifadelerini kullandı.