Bakan Tunç: Eylem Tok ve oğlunun kaçışı ile ilgili iki şüpheli gözaltında

Adalet Bakanlığı, yurt dışına kaçan T.C. (17) ile annesi Eylem Tok'un ABD'den iadesi için talepname hazırladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili iki şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart'ta meydana gelen kazada T.C. yönetimindeki lüks cip, emniyet şeridinde arıza nedeniyle duran ATV’ye çarparken, kazada Oğuz Murat Acı hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Kazanın ardından T.C, yazar annesi Eylem Tok ile birlikte İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a kaçtı. Tok ve oğlu, daha sonra ABD'ye geçti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, sürücü T.C. ve annesi yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Tok ve oğlunun hem diplomatik yollar, hem de Interpol aracılığıyla Türkiye'ye iadeleri istendi. Adalet Bakanlığı şüphelilerin iadesi için ABD makamlarıyla irtibata geçti. Bakanlık, T.C. ve onu yurt dışına kaçıran annesi Tok'un, ABD'den iadesi için talepname hazırladı. Talepnamenin bir hafta içinde ABD makamlarına iletileceği belirtildi. 

BAKAN TUNÇ: İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

Bu arada Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin iade talebine ilişkin sorularını yanıtladı. Tunç, "ABD'den cevap geldi, istenen belgeleri tamamladık" dedi ve dün iki gözaltının gerçekleştirildiğini belirtti.

Bakan Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasının sürdüğünü belirterek, "Hem Mısır'dan, sonra da Amerika Birleşik Devletleri'nden iadesini talep ettik. Hem diplomatik yollardan hem de Interpol'den talep ediyoruz. Umut ediyoruz ki Amerika Birleşik Devletleri, iade konusundaki talepleri olumlu karşılasın, buradaki yargılama süreci de devam etsin. Dün itibarıyla da bu dosya kapsamında 2 gözaltı gerçekleşti. Kaza sonrası olay yerine gelen ve sonrasında havaalanına anne ve oğlunu bırakan kişi gözaltına alındı. Yine o 18 yaşından küçük sürücünün babasının şoförü, oradaki mağdurlardan birinin telefonunu emniyete teslim eden kişiyle ilgili olarak yine gözaltına alındı. Şu anda soruşturmaları devam ediyor. Adli süreci titizlikle takip ediyoruz" diye konuştu.

 

(HABER MERKEZİ)