Evvel Temmuz Kültür Sanat Festivali sona erdi: Beş ilçede 20 bin kişinin hayatına dokundular

Hatay'da 7-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Evvel Temmuz Kültür Sanat Festivali sona erdi. Festival ekibi önümüzdeki yıl yapılacak etkinlikler için de çalışmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - “Evvel Temmuz Kültür Sanat Festivali” 7-23 Temmuz tarihleri arasında Hatay’ın beş ayrı ilçesinde gerçekleşti. 7-10 Temmuz tarihleri arasında Samandağ ile başlayan programın ardından sırasıyla 12-14 Temmuz Arsuz-Karaağaç, 17-20 Temmuz Defne ve 21-23 Temmuz Serinyol’da düzenlenen müzik, tiyatro, söyleşi, atölye ve çocuk etkinlikleri ziyaretçilerle ücretsiz buluştu.

Belirlenen ilkeler çerçevesinde hiçbir sponsorluk ilişkisi olmadan Hataylıların, festival emekçilerinin ve sanatçıların özgücüyle yapılan festival, Hatay genelinde yaklaşık 20 bin kişiye doğrudan ulaştı.

Evvel Temmuz Kültür Sanat Festivali Düzenleme Komitesi tarafından yapılan açıklamada, “Çocuklar, gençler ve kadınlar için özel etkinliklerle sınıf içindeki farklı toplumsal grupların festivaldeki katılımı ve varlığı güçlendirilmeye çalışıldı. Başta Arap Alevilik olmak üzere emekçi sınıfın içindeki tüm kültürleri içerme hedefine doğru farklı dillerdeki müzik ve tiyatro gösterileriyle yol alındı. Festival değerlendirmesinde de açığa çıktığı üzere festivalin onlarca kalem eksiği vardı. Hatta bazı yanlışlar olduğu da tespit edildi. İşin güzel kısmı, bu sorunlar tüm festival emekçileriyle birlikte sürekli olarak konuşuldu ve önümüzdeki yıllarda daha iyisini yapabilmek için sonuçlar çıkarıldı” denildi.

'EKSİK BIRAKILANLAR, YAPILAMAYANLAR BİR SONRAKİ YIL İÇİN YOL GÖSTERİCİ OLACAK'

Önümüzdeki yıl için hazırlıklara başladığını da belirten Festival Düzenleme Komitesi, “Festival süresince yaşanan birliktelik ruhunu, 'gelecekten gelen şiir' çağrılarını, aynı sofralara oturmayı, aynı düşün peşinden koşmanın heyecanını anlatabilmek zor ama festival süresince ortaya koyulan her şey, bu yıl yapılanlar, eksik bırakılanlar ve yapılamayanlar bir sonraki yıl için yol gösterici olacak. Bu anlamda festival ekibi şimdiden önümüzdeki yıl için kolları sıvadı” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)