Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü, Erdem Tepegöz’ün "Gölgeler İçinde" filmine verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nin kapanış töreni, dün akşam Burcu Demirci’nin sunuculuğunda AKM Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşti. Kapanış töreninde; Ulusal Uzun Metraj Yarışması ve Uluslararası Uzun Metraj Yarışması ödüllerinin yanı sıra En İyi Görsel Efekt ve Tasarım Ödülü, En İyi Ses Efekti ve Tasarım Ödülü, En İyi Senaryo Ödülü ile Ulusal Fantastik Bilim Kurgu Sinemaya Katkı Ödülü sahiplerine takdim edildi. 

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM ÖDÜLÜ 'GÖLGELER İÇİNDE'NİN

Senaryo, müzik, görüntü yönetimi, kurgu, karakter gelişimi kapsamlarında da fantastik, fütüristik öğeleri kullanan filmlerin yarıştığı Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nın kazananı Erdem Tepegöz’ün "Gölgeler İçinde" filmi oldu.

Kazanan filme 25 bin TL para ödülü verildi. 

ULUSLARARASI UZUN METRAJ ÖDÜLÜ 'ARCHIVE' FİLMİNE VERİLDİ

Festival kapsamında dünya sinemasında yer alan yapımların, Türkiye prömiyerlerinin yapıldığı Uluslararası Uzun Metraj Yarışması’nın kazananı belli oldu. Jüri başkanlığını Sanal Yapım Danışmanı (VP Supervisor) Altan Sebüktekin ’in üstlendiği yarışmanın kazananı Gavin Rothery’in "Archive" filmi oldu.

Film, 25 bin TL para ödülünün de sahibi oldu.

EN İYİ SENARYO ÖDÜLÜ'NÜN KAZANANI MURAT MIHÇIOĞLU

Festival, Ulusal Senaryo Yarışması’yla da bilim kurgu ve fantastik türündeki en yaratıcı hikayeleri, beyaz perdeyle buluşturdu. Jüri başkanlığını, Fantazya ve Bilim Kurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) Başkanı Barış Müstecaplıoğlu’nun üstlendiği yarışmanın birincisi "Zehra Yaman" filminin senaristi Murat Mıhçıoğlu oldu.

Mıhçıoğlu’na 10 bin TL para ödülü ile uçuş deneyimi hediye edildi. 

EN İYİ GÖRSEL EFEKT VE TASARIM ÖDÜLÜ 'VESPER'İN

Gençlerin yaratıcı dünyasından yararlanmak; Metaverse, VR, AR ve yeni nesil 3 boyutlu teknolojilerin kullanımına katkı sunmak ve bu alanın geniş imkanlarını sinemaseverlerle paylaşmayı amaçlayan En İyi Görsel Efekt ve Tasarım Ödülü’nün takdimi, Festival Yönetmeni Atilla Erkmen tarafından yapıldı.

En İyi Görsel Efekt ve Tasarım Ödülü’nü kazanan film Kristina Buozyte, Bruno Samper’in "Vesper"i oldu. Ödülü kazanan filme ise 25 bin TL değerinde bilgisayar verildi.

EN İYİ SES EFEKTİ VE TASARIM ÖDÜLÜ

Jüri başkanlığını Bulutsuzluk Özlemi grubu kurucusu olan mimar ve müzisyen Nejat Yavaşoğulları’nın üstlendiği, beyaz perdeye yansıyan ses sanatını ve teknolojisini değerlendirildiği Ses Efekti ve Tasarımı yarışmasının kazanını ise Kaan Müjdeci’nin "Iguana Tokyo" filmi oldu. Filme, Kıbrıs’ta 25 bin TL değerinde tatil hediye edildi. 

ULUSAL FANTASTİK BİLİM KURGU SİNEMAYA KATKI ÖDÜLÜ ÖZKAN UĞUR'A

Bilim kurgu ve fantastik alanında emek vermiş isimleri ön plana çıkarmayı ve yeni oluşumlara zemin hazırlamayı amaçlayan festivalde Ulusal Fantastik Bilim Kurgu Sinemaya Katkı Ödülü, geçtiğimiz temmuz ayında hayatını kaybeden Özkan Uğur anısına verildi.

Müzik hayatına 1970 yılında Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası'nda başlayan ve 1984 yılında Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile müzik piyasasına ilk albümleriyle adım atan Özkan Uğur, 1996 yılında Yavuz Turgul'un yönettiği, Şener Şen ve Uğur Yücel'in başrollerini paylaştığı "Eşkıya" filminde rol aldı. Sırasıyla İkinci Bahar, Yeter Anne, Alacakaranlık, Cennet Mahallesi dizilerinde rol alan Uğur, Komser Şekspir, G.O.R.A, A.R.O.G, Yahşi Batı Pek Yakında, Kara Komik Filmler’de de rol alarak kendini beyaz perdede gösterdi.