Evde Bakım İşçileri yeniden belediye önünde: Verilen sözler tutulsun

İZBB'de taşeron olarak çalışan ve 31 Mayıs’ta işten çıkarılan evde bakım işçileri, işe geri alınacakları yönünde verilen sözlerin tutulmaması üzerine yeniden belediye önünde oturma eylemine başladı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde (İZBB) taşeron olarak çalışan ve 31 Mayıs’ta işten çıkarılan evde bakım işçilerine, yaptıkları eylemler sonrası 17 Eylül'de işe alınacakları yönünde söz verildi. Aradan geçen yaklaşık iki ayın ardından işçilere verilen sözler tutulmadı. Bunun üzerine işçiler, bugün yeniden belediye önünde eyleme başladı.

Konak'ta bulunan belediye binası önünde bir araya gelen işçiler, 'Taşeron zulmüne son, işimizi geri istiyoruz' ve 'Çürük elmalar haklarını istiyor' yazılı pankart açarak, oturma eylemine başladı. 'Sözünü tutmanı bekliyoruz' sloganları atan işçiler, talepleri kabul edilene kadar her gün belediye önünde olacaklarını vurguladı.

'İŞİMİZİ GERİ ALANA KADAR HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ'

İşçiler adına açıklama yapan Sevgi Esen, işe geri alınana kadar mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi. Esen, “Yine ekmeğimiz için buradayız. Verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz. Biliyorsunuz ki, birkaç aylık süreçte beş arkadaşımız için haber gelmişti. Ama hiçbirimizin bir gün bile bekleyecek vakti yok. Bir an önce bize bir tarih verilmesi, net bir cevap gelmesi için buradayız. Ekmeğimiz burada yere atıldı. Yerden kaldırmak için direnmeye kararlılığımızla devam edeceğiz. Tek davamız, işimiz. İşimizi geri alana kadar buradan hiçbir yere gitmiyoruz” dedi. (DUVAR)